Belediye Jandarma’ya araç temin edecek

Karaağaç Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün yapıldı.

Kapaklı 4.06.2013 20:48:00 0
Belediye Jandarma’ya araç temin edecek

 JANDARMAYA BİR BİNEK ARAÇ ALINACAK

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında meclis toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıya mazeret bildiren Çetin Özhan katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulurken, akabinde İstiklal Marşı okundu. Gündemin ilk maddesinde Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığının emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi maksadıyla 1 adet Ford Connect Marka araç talebi görüşüldü. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nın talebinin bütçe imkanları ölçüsünde belediye bütçesinden alınmasına, sonrasında ise Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürlüğü adına devredilmesine veya araç alınmak üzere Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürlüğüne araç bedelinin aktarılması oy birliği ile kabul edildi.
 

AĞUSTOS AYINA ERTELENDİ  

Gündemin ikinci maddesinde ise Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin talebi görüşüldü. Kapaklı’da İlçe Komisyonu kurulmadığından dolayı ilgili gündem maddesi Ağustos ayına ertelendi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Ayhan Şenok ve Ümit Harmancı’nın belde sınırları içinde yediemin otoparkı, oto yıkama ve halı yıkama işletmek için yer talepleri oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Karaağaç S.S 35 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifinin dilekçesi görüşüldü. Bu maddede ilçe komisyonu kurulmadığından dolayı Ağustos ayına ertelendi.
 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belde köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tonu revizyonu görüşülürken, ilgili konu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısının altıncı maddesinde de atıksu arıtma tesisi ile belediye ve DSİ arasında protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi ve geri ödeme hususları karara bağlandı. Bu maddede Belediye Başkanı Özkan Yücel’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 634 ada 1 parselde bulunan belediye hisselerin talep sahiplerine satışı ise oy birliği ile Tekirdağ Belediyesine gönderilmesi, oradan gelecek kararla birlikte encümene yetki verilmesi kabul edildi.
 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Gündemin son maddesinde ise yardım talepleri görüşüldü. Çerkezköy’e bağlı Yanıkağıl köyüne Karaağaç Beldesinden su temini ile ilgili protokolün uygun görülmesi halinde meclis kararı alınması ile ilgili dilekçe oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Gençlik ve Spor Kulübünün yazışmaların ve evrak takiplerinin yapılabilmesi için bilgisayar sistemi ve faks makinesi ihtiyacı, Yıldızlar Spor Kulübü Antrenörü Tevrat Bingöl tarafından verilen yaz spor okulları faaliyetleri için gerekli yardımın yapılması oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Yanıkağıl İlk ve Ortaokulu ile Yanıkağıl Sağlık evinin malzeme ihtiyaçları talepleri de meclis tarafından oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 

ENGELLİLERDEN PLAKET

'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında Karaağaç Belediyesi’nin katkılarıyla Safranbolu’ya giden Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri Karaağaç Belediyesi’ne teşekkür etti. Meclis toplantısına katılan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca “10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu gezisine destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz gezimiz çok güzeldi. Engelli vatandaşlarımız Amasra, Safranbolu, Bartın’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sizlere bol bol dua ettiler. Çekilen bir resmi koyarak plaket takdim etmek istedik” dedi. Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’e teşekkür plaketi takdim etti.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10