Çevre sorunları küresel boyutta tehdit oluşturuyor

Çerkezköy Belediyesi, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan ana okullarına çiçek dağıtımı yaptı.

Çerkezköy 6.06.2013 11:13:00 0
Çevre sorunları küresel boyutta tehdit oluşturuyor

 41 YILDIR KUTLANIYOR

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olmasının oybirliği ile kabul edildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “O tarihten bu yana çevre sorunlarına dikkat çekmek ve başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun çevre konusunda bilinçlenmesine dikkat çekmek üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır” dedi.
 

ORTAK GAYRET GEREKİYOR

Günümüzde çevre sorunlarının küresel boyutta bir tehdit oluşturduğunu ve çözümü için de ortak gayret gerektiğini ifade eden Ertem “Doğal kaynaklarımızın tükenebilir olduğu bilinciyle hareket etmek, sürdürülebilir kalkınma ve gelişme politikalarını benimseyerek uygulamak, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun bilinçlendirilmesi gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli adımlarıdır” diye konuştu. Sanayi ve kentleşme konusunda hızlı değişimler yaşanan bir bölgede bulunulduğuna dikkat  çeken Başkan Ertem, “Bunun sonucu olarak da toprak, hava ve su kirliliği gibi çevre sorunları ortaya çıkmaktadır” dedi.
 

ARITMA TESİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ertem arıtma tesisi hakkında da değerlendirmede bulunarak, “Bölgemizde yaşanan su kirliliği sorununun çözümü, ortak arıtma tesislerinin kurulması ve atık sularının bu tesislerde arıtılmasıyla mümkün olabilir. Ortak arıtma tesisleri arıtma maliyetlerini düşüreceği gibi arıtmanın etkinliğini de artıracaktır. Bu konu sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması ve ülke ekonomisi için de oldukça önemlidir. Bu kapsamda Çerkezköy ve beldelerimize hizmet verecek olan ve projesi tamamlanmak üzere olan evsel atıksu arıtma tesisimiz 2014 yılı itibarıyla devreye alındığında ileri arıtma prosesi ile tesiste arıtılan atıksular, yeşil alanların sulanmasında kullanılabilecek özellikte olacaktır” dedi.
 

13 ANAOKULDA ÇİÇEK DİKİMİ YAPILDI

Çevre Günü dolayısıyla ilçede 13 anaokulunda çiçek dikildiğini ifade eden Ertem “Ayrıca çocuklarımızda çevre bilincinin geliştirilmesi noktasında, her yıl öğrencilerimize yönelik çevre eğitimlerimiz de yapılmaktadır.Bu vesileyle çevreyi ve doğal kaynakları korumanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatarak, tüm insanların yeşil bir dünyada barış ve huzur içinde kardeşçe yaşaması umuduyla Dünya Çevre Gününü kutluyorum” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10