Oda başkanları ve sanayicilerden Kozuva’ya ziyaret

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na seçilen Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva dün de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odas

Çerkezköy 6.06.2013 11:16:00 0
Oda başkanları ve sanayicilerden Kozuva’ya ziyaret

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun ziyaretleri dün de sürdü. 

 

ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe dün saat 11.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’yı ziyaret etti.
 

ÇOK ŞEYLER YAPACAĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kozuva “Buranın iyi yönetilmediğini bildiğimiz için yönetime talip olduk. Biz bazı arkadaşlarımız ile birlikte son dönemlerdeki kavgalardan dolayı görevimizden istifa etmiştik. Eski Başkan Dursun Ali Tever bizim bazı önerilerimizi ciddiye almadı. Genç bir ekip ile çok şeyler yapacağımıza inanıyoruz. 27 arkadaşımız da belli bir seviyededir. Bu arkadaşlarımızın hiçbirinin koltuk sevdası yoktur” dedi.
 

KORSAN PROBLEMİNİ DİLE GETİRDİ

Kozuva, Yönetim Kurulu’nun göreve geldikten itibaren haftada 3–4 kez toplandığını belirterek “Bundan önceki yönetim sorunlar nedeniyle toplanamıyordu. Haftada bir kez değil, haftada üç dört kez toplanıp sorunları bertaraf edip, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki üyelerimiz için neler yapabiliriz. Bunun hesabını yapacağız” diye konuştu. Ziyarette konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş da nakliyeci firmalar ve korsana karşı problemlerinin bulunduğunu ifade ederek “Oda olarak küçük esnafız. Çerkezköy’de nakliyeci firmalar ve korsan plaka sorunlarımız bulunuyor. Son 3–4 senedir bu sorunlarla uğraşıyoruz. İnşallah sizlerle birlikte istişarelerde bulunarak bu sorunlarımızdan kurtuluruz” dedi. Süleyman Kozuva da meslek komitelerinin eski dönemlerde hiçbir zaman çalıştırılmadığını ifade ederek “Önceki yönetim bu sorunları takip edemedi. Bundan sonra yeni yönetim olarak bu sorunları elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içinde gidereceğiz” dedi.  
 

SANAYİCİLER DE ZİYARET ETTİ

Ziyaretler devam ederken Süleyman Kozuva, ÇTSO Başkan Yardımcıları Mehmet Danyeli ve İsmail Akın, saat 15.30’da da ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve ÇOSB heyetini ağırladı. Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın kendileri gibi birer sanayici olduğunu ifade eden Ömer Sarıoğlu, “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Biz ÇOSB olarak aşırı kavga ve didişmelerden dolayı ÇTSO’dan uzak durmaya gayret ediyorduk. İnşallah yeni yönetimle ÇOSB yönetimi bundan sonraki süreçte iyi ilişkiler içinde olacaktır” diye konuştu. 
 

HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMALISINIZ

Ömer Sarıoğlu, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın ve yeni yönetiminin başarılı olabilmesi için yaptıkları işe özen göstermeleri gerektiğini ifade ederek “Herkese eşit mesafede olmalısınız. Üyeler arasında ayrım yapmamalısınız. Vicdan muhasebesi yapılarak gerçekleştirilecek yönetimin hata sayısı daha az olacaktır. Herkes yanlış yapabilir fakat önemli olan yanlışları bilerek yapmamaktır. İnsan beklenti içinde olmayınca yaptığı hizmet bir başka güzel oluyor” şeklinde konuştu.
 

AMACIMIZ, İLK DÖRT YILI LAYIĞIYLA GERİDE BIRAKMAK

Süleyman Kozuva da desteklerinden dolayı ÇOSB yönetimine teşekkür ederek “Bizim, sizin gibi büyüklerimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Yönetim olarak her sıkıştığımızda kapınızı çalacağız. Yaptığımız işi canı gönülden yapıyoruz. Amacımız, ilk dört yılı layığıyla geride bırakmak. Sonrasını ise zamanı gelince düşünürüz” diye konuştu.
 

HALA BÜTÇESİ YOK

ÇTSO’nun hala bütçesini belirlemediğine dikkat çeken Süleyman Kozuva, “Öncelikle var olan sorunları gidermek için çalışacağız. Daha sonra yeni projeler üretmek için gayret göstereceğiz” dedi.
 

ÜYELERİN SIKINTILARI YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ

Ziyarette konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın ilk 4 yılda yapılacak çalışmaların ardından tekrar başkanlığa seçilmesi halinde, rüştünü ispatlayacağını ifade ederek “Oda olarak yapmamız gereken görevlerimiz var. Fakat bir yandan da meslek komitelerinin oluşturularak sahaya hakim olunması, üyelerin sıkıntılarının yakından takip edilmesi gerekiyor. Önceki yönetimler bunu başaramadı. Yeni yönetim ise bunu başarabilmek için üyelerinin ayağına gidiyor” diye konuştu. ÇTSO bünyesinde KOSGEB ve Avrupa İşletmeler Ağı birimlerinin bulunduğunu kaydeden Ülker, yeni yönetimin bu birimleri de üyelerin ayağına getireceğini belirtti. ÇTSO’nun dünkü son ziyaretçisi ise Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri oldu. Türkiye Sakatlar Derneği’nin kuruluş aşamasından bahseden Çetinkaya, “Belediyemiz tarafından yapılan Çerkezköy Engelliler Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi’nin resmi açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile yapmak istiyoruz. Sizleri de en kısa zamanda yeni binamızı ziyarete bekliyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Kozuva en kısa sürede iadeyi ziyarette bulunacaklarını söyledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10