“Orantısız güç kullanıldı”

Gezi Parkı olayları nedeniyle Türk İş Yönetim Kurulu tarafından basın bildirisi yapıldı. Yapılmış olan bildiri Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Ba?

Çerkezköy 6.06.2013 21:47:00 0
“Orantısız güç kullanıldı”

 Çerkezköy Haber - Türk İş Yönetim Kurulu,  Gezi Parkı olaylarında orantısız güç kullandığı için polisi eleştiren bir basın bildirisi yayınladı.

 

BU TOPLUMSAL BİR TEPKİDİR

Türk İş Yönetim Kurulunun yayınladığı basın bildirisi Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından basınla paylaşıldı. Yayınlanan basın bildirisinde,  “Taksim’de ağaçların kesilmesine karşı gösterilen duyarlılığa güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanarak verdiği cevap toplumda büyük bir infial yaratmıştır. Devlet ve toplum arasındaki ilişkilerde, toplumun ortaya çıkan sorunlar karşısında, çeşitli eylem biçimleriyle kamuoyu oluşturma girişimleri demokrasinin varlık nedenidir. İstanbul’da en sade deyimiyle çevre duyarlılığı diyebileceğimiz bir protestoya karşı asla kabul edilemez bir şiddet dilinin ortaya konması,  meseleyi hızlı bir biçimde Taksim Gezi Parkı konusu olmaktan çıkarıp büyük bir toplumsal tepkiye dönüştürmüştür.” denildi.
 

ÖZGÜRLÜK KÜÇÜMSENMEMELİDİR

Basın bildirisinde ayrıca, “Bu tür tepkiler,  toplumda çeşitli nedenler üzerine ortaya çıkan sorunların algılanma biçimiyle ilgili bir rahatsızlık olarak değerlendirilmelidir. Zaman zaman her demokratik toplumda bu tür sorunların birikmesi bir muhalefet dili ve anlayışı yarattığı zaman, iktidar partileri o muhalefetin içeriğini anlayarak sorunların çözümüne doğru yeni bir yaklaşım benimserler ki bu demokrasinin diğer rejimlerden üstün tarafını ifade eder. Demokratik sistemlerde iktidarların seçim yoluyla değişme usulü açıktır. Oy bireysel hak ve özgürlüklerin siyasal sisteme yansıyan en önemli unsurudur. Ancak demokrasilerde çeşitli toplumsal kesimler seçim dönemleri dışında da kendilerini ifade etme özgürlüğüne sahiptir ve bu özgürlük asla küçümsenemez. Dolayısıyla şiddet yöntemlerini reddeden her türlü düşünce ve muhalefet etme biçimi demokratik sistemin vazgeçilmez unsurudur” ifadelerine yer verildi.
 

EMNİYET DOĞRU YÖNETİLMELİDİR

Basın bildirisinde “Bugün ülkemizde yaşanan ve çeşitli hassasiyetlerin tezahürü olan eylem ve gösterilerin şiddet unsurlarından arındırılması, güvenlik güçlerinin süreci doğru bir şekilde yönetmesiyle mümkündür.  Toplumsal taleplerin reddedilmesini değil anlaşılmasını ifade eden bir yönetim anlayışı  bu sürecin uzlaşma içinde istikrara dönüştürülmesinin temel şartıdır.  Bugün terör gibi bir sorunu çözme aşamasında olan Türkiye’nin,  toplumsal muhalefetin taleplerini karşılayamayacak bir tutum göstermesi  asla kabul edilemez ve ülkenin demokratikleşme sürecine zarar verir.” sözlerine yer verildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10