Taşıyıcılar genel kurulunu yaptı

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün saat 14.00’da yapıldı.

Kapaklı 6.06.2013 21:56:00 0
Taşıyıcılar genel kurulunu yaptı

 RAPORLAR İBRA EDİLDİ

Kooperatif Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda Divan Kurulu Başkanlığı’na Tuncer Kekse seçilirken, kâtip üyeliğe ise Murat Kaşıkçı seçildi. Geçici Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliyet raporları ibra edildi. Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında bilgi veren S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz, daha önceki kooperatif binasının belde merkezine yakın bir yerde olduğunu anımsatarak “Eski yerimizde camii yapılacağı için 1062 metrekarelik arazimizin olduğu bu yeni yerimize taşındık” dedi. Yeni yerle ilgili de yol sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Coşkunöz yetkililerden, yol sorununa en kısa zamanda çözüm bulmalarını istedi.
 

3 BİN TL YARDIM YAPILDI

Coşkunöz, kooperatif olarak işlerinin genellikle İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği vasıtası ile gerçekleştirildiğini ifade ederek “Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği binası sular altında kaldı. Büyük zararlara uğradı. Biz de kooperatif olarak Çerkezköy Kaymakamlığı aracılığı ile İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne 3 bin TL yardımda bulunduk” dedi.
 

NEDEN YENİDEN GÜNDEME ALINDI?

Karaağaç Belediye Meclisi’nde 2008 yılında Karaağaç-Çorlu hattında araç çalıştırılmasına yönelik karar alındığını fakat alınan kararın 2009 yılında göreve gelen yeni yönetim tarafından “Alınan karar, ranta dayalı bir karardır” gerekçesi ile iptal edildiğini söyleyen Coşkunöz, “Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin talebi üzerine aynı gündem maddesini tekrar gündemine aldı” dedi. Coşkunöz, “Önceki kararın ranta dayalı olduğunu belirten yönetim, ne değişti de aynı talebi tekrar gündemine alıyor” diye sordu.
 

2013 TAHMİNİ BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Aktif ve pasif hesapların 46 bin 833,58 ile denklik gösterdiği bilanço ile 2012 yılı gelir gider hesaplarının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, 28 bin TL olarak öngörülen 2013 yılı tahmini bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.  
 

ÖNERİ KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üyelik sistemi görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Fevzi Coşkunöz, mevcut sistemde çok sayıda üyeliğin plaka isminin farklı, üye isminin farklı olduğunu belirterek “Bu durum kooperatifimizin işleyişinde karışıklıklara sebep oluyordu. Bu nedenle üyeliklerin yalnızca plakadaki isimler üzerinden yapılmasını öneriyoruz” dedi. Coşkunöz’ün önerisi oy  birliği ile kabul edildi.
 

AİDATLAR BELİRLENDİ

Üyelerden alınan aidatların aylık 60 TL olarak belirlenmesinin ardından toplantıda son olarak araçların yaş durumu konusu görüşüldü. S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’ne kayıtlı araçların minimum 2003 model olmasını öngören gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Tüm gündem maddelerinin oybirliği ile kabul edildiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş da katıldı. Kuş, “Genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10