ADD genel kurula gidiyor

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu Pazar günü saat 14.00’da Anfi Tiyatro altındaki dernek binasında yapılacak.

Çerkezköy 6.06.2013 21:59:00 0
ADD genel kurula gidiyor

 1989’DA KURULDU

Genel kurul öncesi açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 19 Mayıs 1989 tarihinde Türkiye’nin tanınmış ve önde gelen 50 hukukçusunu ve bilim adamını kurucu listesinde bir araya getirerek kurulduğunu ifade etti. Derneğin, 70 yıllık bir Cumhuriyet birikimini ülkenin önde gelen bilim adamlarını ve hukukçularını örgütleyerek kurulduğunu söyleyen Orhan, “Daha sonraki yıllarda yaşanan gelişmeler gelecek kuşaklara böylesine büyük bir birikimin aktarılmasının ne kadar doğru bir adım olduğunu ortaya koymuştur. Tam o aşamada gündeme gelen küreselleşme döneminde, batılı emperyalist güçlerin baskı ve yönlendirmeleri ile Türk Devleti hızla Atatürk’ten uzaklaştırılırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yaratan sosyal ve siyasal birikim, Türkiye’nin en büyük demokratik kitle kuruluşu olan Atatürkçü Düşünce Derneği aracılığı ile korunarak gelecek kuşaklar için en üst düzeyde kurumsallaştırılmıştır. Prof. Dr. Muammer Aksoy gibi kurucu bir başkan ile yine onun öncülüğünde bir araya gelen cumhuriyetin hukuk ve bilim kadrosu, bu yeni Atatürkçü örgütlenmeye Türkiye’nin hem bilimsel hem de Atatürkçü birikimini getirmişlerdir. Böylece Türk genci Atatürk’ün yolunda daha bilinçli olarak yürüme ve mücadele etme şansına sahip olabilecektir” dedi.

ÇAĞDAŞ TÜRK DEVLETİNİN KURUCUSUDUR
ADD’nin amacının Atatürk’ün ilkelerini, devrimlerini her türlü yeniliğe açık ve sürekli devrimi gerçekleştirecek nitelikteki düşünüş sistemini, devrimlerinin bugünkü sonuçlarını, yapıtlarını ve toplumsal davranışlarını inceleme ve araştırma konusu yapmak olduğunu söyleyen Dündar Orhan, “Bu amaçları tehlikeye düşüren gerici adım ve akımlarla yasalar çerçevesinde düşünce savaşı vermek; Atatürk’e ve Atatürkçülüğe inananları bir araya getirerek onların güç ve enerjisini birleştirip dinamik nitelikteki Atatürk devrimleri doğrultusunda ilerlemek; Karşı devrimleri ulusun düşünce yapısında geriye dönüşe yönelik girişimlerinden Türk toplumunu korumak için aydınlatıcı ve uyarıcı hizmetler verebilmektir” dedi. Atatürk’ün, sadece bağımsızlığı tehlikeye düşmüş Türk ulusunu ve yurdunu, emperyalist güçlerin işgalinden kurtaran bir komutan olmadığını ifade eden Orhan, “O, bunun çok ötesinde siyasal, kültürel ve ekonomik alanlar başta olmak üzere, her alanda bağımsızlığımızı yok edici ya da kısıtlayıcı olumsuz bağları koparan; Ulusal egemenliği gerçekleştirerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran; Kişisel inançlara dokunmayarak, toplumumuzu Ortaçağ zihniyetinden ve şeriattan kaynaklanan (nakil)e dayalı kurum ve kurallardan kurtarıp, sürekli biçimde çağdaş ve uygar bir ulus olmanın ve böyle kalmanın yollarını gösteren, (akıl)a dayalı laik düşünce, laik hukuk ve öğrenim sistemini toplum yaşamında egemen kılan; tüm özgürlüklerin ve insan haklarının, Sosyal Hukuk Devleti’nin ve çoğulcu demokrasinin yolunu açan; Yüzyıllarca ikinci sınıf insan durumuna düşürülmüş Türk kadınını gerçek yerine yükseltip, eşit haklara ve eşit onura sahip insan ve yurttaş yaparak, yapay eşitsizlikleri kaldıran, bütün ulusların insanlık ailesinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, insanlığın bütünleşmesi düşüncesinin tohumlarını atan; çağdaş Türk Devleti’nin kurucusudur” dedi.
Günümüzde Atatürk’ün tüm eserlerinin yok edilmeye çalışıldığını, siyasal iktidarın Türkiye’yi adım adım dönüştürürken; yaşamın her alanına müdahale etmeye devam ettiğini ifade eden ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “Çevreye, Kültüre, sanata çağdaş yaşama bağlı yurttaşlarımızın demokratik istemleri ve tepkileri vahşice insanlık dışı müdahalelerle bastırılmaya çalışılmaktadır. Bölgesinde ülkelere demokrasi havası atan iktidarın maskesi Taksim Gezi Parkında düşmüş. Gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır” dedi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Orhan, tüm üyeleri ve vatandaşları Pazar günü yapılacak olan genel kurula davet etti.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10