Tuvalet ve el temizliği anlatıldı

Raif Dinçkök ilköğretim Okulu’nda, OPET’in toplumsal projelerinden olan “Temiz Tuvalet Kampanyası” konulu bir eğitim çalışması gerçekleştirildi. 2000 yılından beri sürdürülen bu kampanya

Çerkezköy 6.06.2013 22:01:00 0
Tuvalet ve el temizliği anlatıldı

 Çerkezköy Haber - Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda “Temiz Tuvalet Kampanyası” konulu seminer verildi.

 

BİRÇOK HASTALIK BULAŞIYOR

Çerkezköy’de yalnızca Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda verilen seminere, konuşmacı olarak Fırat Özbent, Tolga Doğan ve Ali Azaklı katıldı. Öğretmenlerin de katıldığı seminerde, tuvalet temizliği ve tuvalet sonrasında el bakımı konuları detaylı bir şekilde işlendi. Fırat Özbent, tuvaletlerden bulaşan hastalıkların birçok çeşidi bulunduğunu ifade ederek, “Tuvaletlerden bulaşan birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların başında Kolera, Tifo, Dizanteri, Sarılık, İshaller, Paraziter hastalıklardan kaynaklanan Tenya, kıl kurdu, kancalı kurtlar ve dışkı ile bulaşan hastalıklardır.”dedi.
 

ELLER ÖNEMLİ

İnsan sağlığında, el temizliğinin önemine işaret eden Özbent, “Ellerimizi yıkarken yüzük ve takılar mutlaka çıkartılmalıdır. Sıvı sabun kullanılmalı, sabunun temizliğine mutlaka dikkat edilmelidir. Parmak araları ve tırnak içleri iyice ovalanmalıdır. Eller durulandıktan sonra temiz bir havlu veya kâğıt havlu kullanılmalıdır.” diye konuştu.
 

HEDİYELER VERİLDİ

Çocuk ölümlerinin birçoğunun bulaşıcı hastalıklar nedeniyle yaşandığını ifade eden Özbent, “Dünyada her bir dakikada 6 çocuk ishalden, 4 çocuk gıda zehirlenmesinden ölüyor. Ölümlerin yüzde 44’ü enfeksiyon ve parazitlerden kaynaklanıyor. Yine ölümlerin yüzde 52’sini 5 yaş altı çocuklar oluşturuyor” dedi. Seminerin sonunda öğretmen ve öğrencilere hediyeler verildi. Öğrencilere mendil, kalemlik, şapka ve eğitim CD’si; öğretmenlere ise evrak çantası hediye edildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10