“İnovasyon Nedir, Nasıl Gerçekleştirilir”

Yıldız Holding Global AR-GE ve İnovasyon Grup Başkanı ve Northstar Innovation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kaafarani, önceki gün Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda “İnovasyon Nedir, Nas

Tekirdağ 7.06.2013 22:17:00 0
“İnovasyon Nedir, Nasıl Gerçekleştirilir”

 ÇALIŞMALAR İLE PEKİŞİR

Söyleşi öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilal Kaaporani gibi Uluslararası alanda pek çok başarıya sahip innovasyon yöneticisini üniversitede konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Osman Şimşek, “Bu ziyaretler ile Üniversite-Sanayi alanında önemli projelere imza atama fırsatımız oluyor. Umuyorum ki, bu projelerin ilk adımı atılmış olur ve devamı da ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile pekiştirilir” dedi.
 

İLERİ DÜZEYDE OLDU

NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci ise konuşmasında bölümden mezun olan öğrencilerin, sektörde çok önemli görevlerde bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Demirci, “Üniversitemizin diğer bölümleri gibi Gıda Mühendisliği Bölümümüzün de sanayi işbirliği çalışmaları hep ileri düzeyde olmuştur” dedi. Yıldız Holding, İnovasyon Grup Başkanı ve Northstar Innovation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kaafarani ilgiyi ticari başarıya dönüştürmek için en önemli araçlardan birinin üniversite-sanayi-kamu işbirliği olduğunu açıklayarak “Üniversite ile sanayi işbirliği ile çok büyük fırsatlar yaratılabilir.” dedi.
 

BU GÜVENİ SAĞLAYABİLECEKLER

Bu güne kadar bu önemli iki gücün yan yana projeler üretememesinin en büyün nedenini güven eksikliğine bağlayan Kaafarani, üniversiteleri ziyaret ederek bu güveni sağlayabileceklerini ifade etti. Kaafarani, üniversiteler ile işbirliğine geçmede ilk aşamanın yarışma planlamak olduğunu belirterek, “Baş Döndüren Fikirler” başlangıçtı ve bu yarışma bizim çok önemli sonuçlara ulaşmamıza sebep oldu. Bu sonuçlardan ilki yarışma söz konusu olduğunda yarışanlar ellerindekinin en iyisini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Üniversitelere giderek nelere ihtiyaç olduğu konusunda görüş alışverişinde bulunmam gerektiği sonucuna ulaştım” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10