ÇTSO Lisesi 270 öğrencisini mezun etti

Eğitim-öğretim hayatına 2009-2010 döneminde başlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'nin 4’üncü Mezuniyet Töreni önceki gün 17.00-21.00 saatleri arasında okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 12.06.2013 20:17:00 0
ÇTSO Lisesi 270 öğrencisini mezun etti

 ZAMAN SU MİSALİ AKIP GEÇTİ

ÇTSO Lisesi Mezuniyet Töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Türk, zamanın su misali akıp geçtiğini belirterek, “Hızla akıp giden yıllar bazılarımızı bir üst sınıfa, bazılarımızı da ÇTSO Liseli yılların sonuna getirdi” dedi. ÇTSO Lisesi öğretmenlerinin öğrencilerine adeta birer anne, baba, abla ve ağabey gibi yaklaştığını kaydeden Türk, “Gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı ve mutlu olmanızı sağlayacak bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazandırmaya çalıştılar” dedi.
 

DOĞRU HEDEFLER BELİRLEYİN

Hayatta herkesin bir hedefi olması gerektiğinin altını çizen Mustafa Türk, “Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek için kendinize doğru hedefler belirleyin. Burada aldığınız eğitim, iradeniz ve azminiz, belirlediğiniz hedeflerinize ulaşmada size kılavuz olacaktır” dedi. Öğrencilerini düşünmeyi ve ayırt etmeyi öğrenmeleri gerektiği konusunda uyaran Mustafa Türk, “Sizleri dört yıllık bir eğitim sonunda bir üst eğitime uğurluyoruz” dedi. Mezun olan öğrencilerinden okullarını unutmamalarını isteyen Türk, “Burada geçirdiğiniz zaman boyunca üst düzey bilgi ve donanım sahibi olduğunuzun farkına zaman içinde varacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinizi sevgiyle selamlıyor ve her zamanki gibi ‘bizi izlemeye devam edin’ diyorum” ifadelerini kullandı.
 

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Mezun olan öğrencilerin ilçenin en güzel, en modern ve en gelişmiş okulundan mezun olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Burada edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle hayatınızı şekillendireceksiniz” dedi. Konuşmasında ÇTSO Lisesi’ni ilçeye kazandıran Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür eden Ertem, “Temennim üniversite sınavında arzu ettiğiniz yere girmenizdir” diye konuştu.
 

 

 

VEFA BORCUNUZU UNUTMAYIN

Mezun öğrencilere hayatlarının bundan sonraki evresinde vefa borcu duyacakları 3 unsurdan bahseden Ali Ertem, “Birincisi bu ülkeye ve millete vefa borcunuz var. Bu milletin birliğine beraberliğine, ilerlemesine ve Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için elinizden ne geliyorsa göstermek sizin vefa borcunuzdur. Bu vefa borcunu ödemeden asla ve asla bu dünyadan ayrılmayın. İkinci olarak bugüne kadar sizleri yetiştiren ve bundan sonra da dualarıyla size destek olacak olan ailenize vefa borcunuzu unutmayın. Üçüncüsü ise okuduğunuz bu okula öğretmenlerinize okulun içinde bulunduğu Çerkezköy’e vefa borcunuzu unutmayın. Belki başka yerlere gideceksiniz ama en azından sevginizi duanızı eksik etmeyin” dedi. Üniversite sınavında ilk 2 bine girecek olan öğrencilere bu yıl da ödüller verileceğini belirten Ertem, bütün mezun olan öğrencilere üniversite sınavında başarılar diledi.
 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Mezuniyet töreninde protokol konuşmalarının ardından ÇTSO Lisesi’nden 2011 yılında mezun olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan Haşim Tapancı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Programın devamında 2012-2013 eğitim öğretim yılında okul öğrenci meclis başkanlığını başarılı bir şekilde yerine getiren Onur Sümbül duygularını katılımcılarla paylaştı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödülleri verildi. Okul 3’üncüsü 12/E sınıfı öğrencisi Zehranur Akgün’e ödülünü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı İsmail Akın, okul 2’ncisi 12/D sınıfı öğrencisi Dilan Münüklü’ye ödülünü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli ve okul 1’incisi 12/H sınıfı öğrencisi Hatice Durmuş’a ödülünü ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker takdim etti.
 

MEZUNİYET PASTASI KESİLDİ

Ödül töreninin ardından mezun olan 270 öğrenci teker teker sahneye davet edilerek konuşma gerçekleştirirken, kendilerine sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Program okul müdürü Mustafa Türk ile birlikte mezuniyet pastasının kesilmesi ile devam etti. Pasta kesiminin ardından mezun olan 270 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Kep atma merasiminin ardından okulun müzik grubu sahne alırken, davetliler ile mezun olan öğrencilere çaldıkları müziklerle unutamayacaklarını bir gün yaşattılar. ÇTSO Lisesi mezuniyet törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ile Mehmet Danyeli, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10