19. Fırka Anıtı’na görkemli açılış

Osmanlı Ordusu’nun önemli birliklerinden birisi olan, 19. Fırka'nın anısını yaşatmak için yapılan anıt, Hürriyet Mahallesi Tredaş arkasında, düzenlenen törenle açıldı.

Tekirdağ 13.06.2013 20:43:00 0
19. Fırka Anıtı’na görkemli açılış

 BİR VEFA GÖSTERGESİDİR

Tekirdağ Belediyesi tarafından yapılan anıtın açılışına; Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, STK Başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anıtın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç; “Bu anıt, Ağustos 1914’te Tekirdağ’ımızda kurulan ve şehrimiz için önemli bir yere sahip 19. Fırka’nın  kahramanları için inşa edilmiştir. Ocak 1915’te de komutanlığını  Mustafa Kemal’in üstlendiği 19. Fırka ile Çanakkale Savaşlarında bir destan yazılmıştır" dedi. Başkan Dalgıç,” Yaptığımız, sadece orada bağımsızlık uğruna canlarını bizler için feda edenlere karşı, bir vefa göstergesidir” dedi.
 

ANITIN AÇILIŞINI YAPTILAR

Vali Ali Yerlikaya da; Tekirdağ için geç kalınmış bir eser olarak gördüğünü belirttiği 19. Fırka Anıtı’nın açılışı vesilesi ile başta Fırkanın Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile oradaki şehit ve gazilere de rahmet diledi ve anıtın, Tekirdağ’a hayırlı olmasını dileğinde bulundu. Daha sonra, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindekiler anıtın açılış kurdelesini kestiler.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10