Türk Müziği Korosu sahneye çıkacak

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, bu akşam vereceği konser ile tekrar Çerkezköylülerin huzuruna çıkacak. Saat 20.30'da Halk Eğitimi Merkezi’nde Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde gerçekleşe

Çerkezköy 13.06.2013 20:52:00 0
Türk Müziği Korosu sahneye çıkacak

 KOROYU YİNE FAHRİHAN ÜNSAL YÖNETECEK

Çerkezköy Belediyesi’nin himayesinde değişik meslek gruplarından Türk Sanat Müziği tutkunlarının bir araya gelerek oluşturduğu Türk Müziği Korosu, bu akşam vereceği konser ile bir kez daha Çerkezköylülerin karşısına çıkacak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanatçı-Öğretim Elemanı F. Fahrihan Ünsal'ın şef olarak yöneteceği Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, konserde Türk Sanat Müziği'nin, dillerden düşmeyen seçkin şarkılarını seslendirecek.
 

KONSER KÜRDİ PEŞREVİ İLE BAŞLAYACAK

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 20.30’da yoğun bir katılım ile gerçekleşmesi beklenen “Müzik Dinleme Alışkanlığı” konserinin birinci bölümü İsmail Hakkı Bey’in Kürdi Peşrevi ile başlayıp, Refik Ersan’ın Acem Kürdi şarkısı olan ‘Rüzgâr Uyumuş’ ile devam edecek. Solist Nevzat Duran’ın seslendireceği ‘Bir Başka Eda’ adlı Acem Kürdi Şarkı ile devam edecek olan konserin birinci bölümü, “Solist Seyhan Gabralı’nın ‘Seviyorum Özlüyorum’ adlı Acem Kürdi Şarkı; ‘Şu İzmir’in Dağlarında’ adlı Acem Aşiran Şarkı; Solist Cengiz Özkaran’ın seslendireceği ‘Hiç Tatmadım Böyle Duygu’ adlı Kürdi Şarkı; ‘Seninle Tattım Ben Her Mutluluğu’ adlı Kürdi Şarkı; Solist Nilgün Sütçüler’in seslendireceği ‘Dudaklarında Arzu’ adlı Kürdi Şarkı ve Solist Nihat Ersoy’un seslendireceği ‘Samanyolu’ adlı Acem Kürdi Şarkı” ile tamamlanacak. 
 

2. BÖLÜMDE KÜRDİLİ HİCAZKAR ŞARKILAR SESLENDİRİLECEK

Solist Fikret Puza’nın seslendireceği ‘Sen Körfeze Geldiğin Zaman’ adlı Kürdili Hicazkar Şarkı ile başlayacak olan konserin ikinci bölümü, “Solist Hayrettin Danyeli’den ‘Bu Ateşi Sen Yaktın İçime’, Endülüs’te Raks, Solist Cansu Fidan’dan ‘Duygular Coşuyor Çaldığım Zaman’, Hüzün Zaman Zaman, Solist Neşe Akay’dan ‘Çiçek Nedir Görmeden’, ‘Ne O Bensiz Edebilir’ ve ‘Beni Benden Alamazlar’” Kürdili Hicaz şarkıları ile son bulacak.   
 

KORODA YER ALACAKLAR

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu'nda Betül Günay, Cansu Fidan, Fatma Aybars, İnci Yılmaz, Neşe Akay, Nilgün Sütçüler, Nurcihan Başkent, Rojda Eryılmaz, Seyhan Muştu, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Hülya Taşkın, Müzehher Girgin, Şükran Dağdeviren, Canan Balibaşa, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Cumhur İşlek, Engin Özden, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Nevzat Ş. Duran, Nihat Ersoy, Oktay Aybars, Ufuk Köroğlu, Vahdettin Tan, Oğuz Gökdemir Uğur Yılmaz sahne alacak.
 

ENGİN ÖZDEN SUNACAK

Koroya Ayhan Çakır ve Namık Aydın Kemanda, Çınar Kaba ve Levent Gülez Kanun’da, Musa Kaya, Ceyhun Taşpınar ve Fatih Sütçüler Ud’da, İsmail Çetin Klarnet’te, Halil Kelebek Ritm’de eşlik edecek. Programın sunuculuğunu aynı zamanda koronun solistlerinden olan Avukat Engin Özden yapacak.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10