Afet Bilgi Bankası kurulum çalışmaları devam ediyor

Afad Başkanlığı ile ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce başlatılan, Türkiye'deki afetlerle ilgili her türlü elektronik ve basılı materyalleri ortak bir platforma taşımayı amaçla

14.06.2013 22:52:00 0
Afet Bilgi Bankası kurulum çalışmaları devam ediyor

 TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLARAK SUNULACAK

Türkiye Afet Bilgi Bankası’nın (TABB), afetlere karşı hazırlıklı olma ve olası zararların azaltılması için tüm belge ve kaynakların bir arada bulunması, geçmiş verilerin analiz edilebilmesi ve doğal, teknolojik ve insan kaynaklı afetler konusunda mevcut çalışmaların daha da geliştirilmesini amaçladığını belirten Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, “Proje ile afetlerle ilgili yapılan her türlü çalışma, üniversitelerde hazırlanan ve YÖK'e sunulan tezler, raporlar, kitap, sunum, afiş, broşür, poster, dokümanlar, çekilmiş fotoğraflar ve videolar bir arada toplanacaktır. Banka sayesinde üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları gibi değişik birimlerdeki kaynaklara tek bir noktadan ve kolayca erişilebilecektir. Veriler portala Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı sunulacak” bilgisini verdi.
 

VERİ GİRİŞLERİ DEVAM EDİYOR

TABB bünyesinde hem bilgi kaynağı arşivi hem analiz modülünün bir arada bulunacağını ifade eden yetkililer “Bilgi Arşivi bölümünde kişilerde, kurumlarda ve kütüphanelerde elektronik ortamda bulunan (pdf, Excel, word vb.) yayınlar yer alacaktır. Elektronik ortamda bulunmayan bilgi kaynaklarının ise erişim adresi gösterilerek arşivde bulunması sağlanacaktır. Veri analizi bölümünde afetler sonrasında elde edilen verilerin arşivlenmesi, bu verilerin istatistiki olarak analiz edilmesi, haritalandırılması ve bunların raporlanması, araştırmacıların kullanımına açık olması sağlanacaktır. Veri girişleri 21 Haziran’a kadar devam edecek” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10