Mezun olmanın sevincini yaşadılar

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nin gelenekselleştirdiği mezuniyet töreni ve pilav günü etkinliği önceki gün yapıldı. 100 öğrencinin diploma aldığı törende, öğrenciler mezun olmanın

Çerkezköy 14.06.2013 23:33:00 0
Mezun olmanın sevincini yaşadılar

 UZUN VE EMEK İSTEYEN BİR SÜREÇ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Bağcı yaptı. Eğitimin uzun ve emek isteyen bir süreç olduğunu ifade eden Bağcı “Gençlerimizin geleceğini belirleyen YGS ve LYS sürecinin sıkıntılarını kapsayan ortaöğretim dönemini, başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlayan, bugün bize emanet edilen öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günümüzde mezunlarımızı birlikte uğurlamak ve mezuniyet sevincini birlikte yaşamak, davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran siz değerli konuklarımızı saygıyla selamlıyor, destek ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

“SİZLERE TESLİM EDİYORUZ”

Kendilerine emanet edilen öğrencilerin hepsinin çok değerli olduğunu ifade eden Bağcı “Öğrencilerimiz bu okuldan mezun olduklarında ülkemizin en iyi üniversitelerine gidecekler ve gelecekte bu ülkeye, bu vatana ve millete en güzel şekilde hizmet edeceklerdir. 4 yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı, evrensel değerlerle donatılmış, manevi değerleri bilen, çağdaş ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak sizlere teslim ediyoruz” dedi.
 

CUMHURİYETİ YAŞATACAK SİZLERSİNİZ

Mezuniyetin bir son değil aksine en büyük başlangıç olduğunu belirten Hakan Bağcı, “Biz sizlerin herhangi bir öğretmen veya doktor olmanızı istemiyoruz. Biz sizin avukat, mühendis olmanızı da istemiyoruz. Biz sizin; vatanını, milletini seven ve bu vatana, bu millete hizmet etmeyi görev bilen öğretmenler, mühendisler doktorlar olmanızı istiyoruz. Çünkü biz böyle yetiştirildik” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözüne de dikkat çekti.
 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Okul müdürü Bağcı’nın konuşmasının ardından okul birincisi Yasin Özdeniz 2012-2013 mezunları adına konuşmasını yaptı. Sancak ve bayrak devir teslim törenlerinin ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Okul Birincisi Yasin Özdeniz’e, okul ikincisi Elif Dilem Olgun’a ve üçüncü Suat Kaya’ya protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından okul birincisi Yasin Özdeniz yaş kütüğüne ismini çaktı.
 

BAŞARILAR DİLEDİ

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Okulumuzdan mezun olan öğrenciler yeni bir hayata başlayacaklar. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren bu günlere getiren anne ve babalarınıza ve öğretmenlerinize de teşekkür ediyorum. Bundan sonra üniversite hayatına başlayacaksınız. Önemli sorumluluklar alacaksınız. Okulda ki öğretmenlerinizi ve Çerkezköy’ü unutmayacağınızı düşünüyorum” dedi.
 

PİLAV İKRAM EDİLDİ

Tek tek sahneye çıkan öğrencilere diplomaları sınıf öğretmenleri tarafından verildi. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Programın sonunda katılımcılara pilav ikram edildi. Törene Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, PTT Müdürü Ali Arslan ile okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10