Öğretmen ve öğrenciler performanslarıyla büyülediler

Raif Dinçkök Orta Okulu’nun Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirdiği yılsonu konseri büyük ilgi gördü. Öğrenci ve öğretmenlerin performansları profesyonel sanatçılara taş

Çerkezköy 14.06.2013 23:50:00 0
Öğretmen ve öğrenciler performanslarıyla büyülediler

 Çerkezköy Haber - Raif Dinçkök Orta Okulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koroların yılsonu konseri önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

HAYATLARI BOYUNCA İLK KEZ SAHNE ALDILAR

Raif Dinçkök Ortaokulu öğrenci veli ve yakınlarının büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Mervan Yıldız yaptı. Yıl içerisinde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri okullarında sergilediklerini ifade eden Yıldız, “Bugün öğrenci ve öğretmenlerimizin birlikte hazırladıkları programla karşınızdayız” dedi. Bu programda öğretmenler korosunun da birbirinden güzel şarkılar seslendireceğini söyleyen Mervan Yıldız, “Çoğu, hayatında ilk kez eline mikrofon alacak. Hiçbiri profesyonel değil. Bu nedenle hatalar olabilir. Sizden bu hataları hoş görmenizi bekliyoruz” dedi.
 

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARTTILAR

Program Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin Ege yöresinden gösterileri ile başladı. Minik efeler, performanslarıyla adeta profesyonellere taş çıkarttı. Efelerin gösterisinin ardından sahne alan öğrenci korosu gitar ve müzik öğretmeni Serkan Köksal’ın keman performansıyla devam etti. Öğrenci korosu ‘Caddelerde Rüzgar’, ‘Yollarda bulurum seni’, ‘Gül pembe’ ve ‘tutamıyorum zamanı’ adlı şarkıları seslendirdi. Programın 1. bölümü öğrenci korosunun konserinin ardından sona erdi.
 

ÖĞRETMENLER KOROSU SAHNE ALDI

Raif Dinçkök Orta Okulu yılsonu konserinin 2. bölümünde ise öğretmenler korosu sahne aldı. Koronun ‘Kara Tren’ adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından okul öğretmenlerinden Aysen Yaşar ve Yeşim Kocabıyıkoğlu ‘Leylim Ley’ adlı şarkıyı seslendirdiler. Canan Balibaşa’nın ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ adlı şarkıyı söylemesinin ardından program, öğretmenler korosu ‘Doyulur Mu’ adlı türküyle davetlileri coşturdu. Koronun ‘Bağa Gel Bostana Gel’ Şaban Özcan ‘Ağlama Gözlerim’ ve Hanife Özer de ‘Ben Seni Sevdiğimi’ adlı şarkıları seslendirmesiyle devam etti. Öğretmenler konseri koronun ‘Tabancamın Sapını’ ve okul öğretmenlerinden Ayşe Dinler’in ‘Turnam Başım Darda’ adlı şarkılarıyla devam etti. Konserin son bölümünde ise Helin Çelik’in ‘Ela Gözlüm’ adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından koronun ‘Dramanın İçinde’, ‘Kahveyi Kavururlar’ ve ‘Babuba’ adlı eserlerin seslendirmesi ile son buldu.
 

EMEĞİNİZE SAĞLIK

Programın sonunda öğretmenler korosunun seslendirdiği birbirinden hareketli halay parçalarına çocuklar da oynayarak eşlik etti. Programın sonunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Böylesine güzel bir etkinliğin ardından ne söylenebilir ki? Adeta gençliğimde folklor yapmamanın eksikliğini hissettim bu gece. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin eline sağlık” ifadelerini kullandı.
 

ÖĞRETMENLERE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, konuşmasının ardından Müzik Öğretmeni Serkan Köksal ve Folklor Öğretmeni Fatma Aydın’a çiçek takdim etti. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL         

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10