MÜSİAD’tan partilere ziyaret

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği Tekirdağ Şubesi Yönetimi önceki gün Kapaklı ve Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 16.06.2013 20:08:00 0
MÜSİAD’tan partilere ziyaret

 HAK EDİYORDU

Çerkezköy’de gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının ardından Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden MÜSİAD  yöneticileri ve üyeleri, öğleden sonra da ziyaretlerini sürdürdü. Öğleden sonraki ziyaret programı kapsamında beraberindeki heyetle birlikkte ilk olarak saat 15.30’da AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Kapaklı’nın büyükşehir yasası ile ilçe olduğunu anımsatarak “Kapaklı gerek ticari potansiyeli gerekse nüfus olarak ilçe olmayı zaten hak ediyordu. Kapaklı’nın belde olarak kalması insanlarda sıkıtı yaratıyordu. İnsanlar tüm işlerini halletmek için Çerkezköy’e gelmek zorunda kalıyordu” dedi.
 

1 MİLYON 200 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDEN BİR KURULUŞ

Ziyarette MÜSİAD yapılanması hakkında da bilgiler veren Dede, “MÜSİAD, yalnız Türkiye'de değil dünya ölçeğinde bir yapıdır. Her yıl 5 milyar dolar yatırım yapan, ihracata 17 milyar dolar katkısı olan, 1 milyon 200 bin kişiyi istihdam eden bir kuruluştur. Dünya genelinde söz sahibi olan bu yapının bölgemizde de bulunması son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
 

HAYALİ GERÇEK OLDU

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan da ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile Kapaklı’nın ilçe olma hayali gerçek oldu” dedi. Orhan, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatının bu çerçevede Kapaklı Belediye Başkanlığı ile birlikte “Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu” kurulmasına öncülük ettiğini dile getirerek “Her ne kadar bugün bu süreçteki emeklerimiz inkâr edilse de Kapaklı, AK Parti döneminde ilçe oldu” diye konuştu.
 

DAHA BÜYÜK VE GÜÇLÜ HALE GELDİ

Kapaklı Kaymakamı’nın en geç Ağustos ayında atanacağını ifade eden Ali Osman Orhan, “Kaymakamımızın geç atanması, ilçemizde diğer resmi kurumların kurulmasını da bir o kadar daha geciktirecektir” dedi. Kapaklı Kaymakamlık Binası olarak ilk etapta Metin Müzik önündeki Özbirlik binasının düşünüldüğünü söyleyen Orhan, “İlçemiz, Karaağaç ve köylerin de kendisine bağlanmasıyla çok daha büyük ve güçlü bir hale geldi” dedi. MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nin açılış töreninin 24 Haziran’da yapılacağını ifade eden Dr. Oktay Dede, “Açılış için güzel bir şölen düşünülüyor. Açılış törenimizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz” dedi. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Yönetim Kurulu üyeleri Necmettin Gül, Ayşe Doğan, Nazlı Küçükgöksel, Sedat Güner, Ufuk Sapa, Murat Şap, Muzaffer Aslan ve A. Gani Yüce’den oluşan MÜSİAD heyeti, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Doğuş, Kapaklılı işadamlarından Erol Buz ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.  
 

MHP’Yİ DE ZİYARET ETTİLER

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Yönetimi saat 16.00’da da MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Yönetim Kurulu üyeleri Necmettin Gül, Ayşe Doğan, Nazlı Küçükgöksel, Sedat Güner, Ufuk Sapa, Murat Şap, Muzaffer Aslan ve A. Gani Yüce’den oluşan MÜSİAD heyeti, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Gelen, Yönetim Kurulu üyesi Fatih Berber ve Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ tarafından karşılandı.
 

MHP ÇATISI ALTINDA GERÇEKLEŞECEK

Ziyaret dolayısıyla MÜSİAD heyetine teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel “Seçim çalışmalarına başladık. İnsanların refah düzeyini yükselmesi için çalışmalar yapma amacındayız. MHP her zaman iktidara aday bir partidir. Gençlerin önünü açmak, vizyonu düzgün insanlarla çalışmak adına ilçedeki diğer siyasi partiler içinde en düzgün oluşum MHP çatısı altında gerçekleşmiştir” dedi.
 

İYİ BİR ÇİZGİDE İLERLİYORUZ

Koray Önsel, teşkilat olarak iyi bir çizgide ilerlediklerini ifade ederek “Artık insanlar siyasette yeni yüzler görmek istiyor” dedi. Siyasette yeni yüzlerin olmasının güzel olduğunu kaydeden Önsel, “Vatandaş sürekli aynı yüzleri görmekte sıkıldı. 2014 seçimleri ile bu durum değişecek” şeklinde konuştu.
 

BU ALGIYI KALDIRMAMIZ GEREKİYOR

Ziyarette konuşan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede de' Ülke için gayret gösteren herkesin yolunun açık olmasını temenni ederek “Günümüzde algılar hızlı bir şekilde değişiyor. Özellikle bu yerel seçimlerde adaylar ve oluşacak meclis büyük önem taşıyor. Eğer insanlara anlattıklarınız doğruysa, mantıklıysa peşinizden gelirler. Biz de artık yönetimlere yeni yüzlerin gelmesi taraftarıyız” dedi. Günümüz siyasetinde kalıplaşmış kişilerin olduğunu belirten Oktay Dede, “Bu kişiler bütün seçimlere oynarlar. Artık ülke olarak bu algıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.
 

DÖNMEZ’DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

MHP’den ayrılan MÜSİAD heyeti, Cumhiyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, siyasi geçmişi hakkında bilgilendirmede bulundu. 2009 öncesi Devlet memuru olduğunu fakat 2009 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday olmak için görevinden istifa ettiğini anımsatan Dönmez, “Seçimleri kazanamadık. Daha sonra 2011’de ilçe başkanlığına seçildim. 2014 seçimlerinde tekrar Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koymak için 20 gün sonra görevimden istifa edeceğim” ifadelerini kullandı.
 

MÜSİAD EKONOMİK BİR ÖRGÜTLENME

MÜSİAD Tekirdağ  Şube Başkanı Dr. Oktay Dede de Trakya’nın bugüne kadar MÜSİAD’tan yoksun olmasının eksikliğini, kuruluşun içine girince çok iyi anladığını söyledi. MÜSİAD’ın ekonomik bir örgütlenme olduğunu ifade eden Dede “Avrupa’da ve Orta Doğu’da çok güçlü iş ilişkileri var. Biz tüm Trakyalı iş adamlarımıza yardımcı olma niyetindeyiz” dedi. Şube merkezlerinin Çorlu’da olduğunu kaydeden Dede, “Çerkezköy bizim için potansiyele sahip bir noktadır” dedi.
 

OLAYLARA MİLLİ GÖZLE BAKIYORUZ

Oktay Dede TÜSİAD ile MÜSİAD arasındaki farkın sorulması üzerine de “2008’de yaşanan kriz sonrası TÜSİAD, İMF olmazsa ülkenin batacağını açıkladı. MÜSİAD ise ülkenin kendi kaynaklarıyla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini belirtti. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki ülkemiz İMF’den borç almadan krizi atlattı ve bugün İMF’ye borç verir hale geldi” cevabını verdi. Dede, MÜSİAD’ın olaylara milli gözle baktığını ifade ederek “Faizden en çok faydalanan kuruluşlar ise TÜSİAD içindeki şirketlerdir” diye konuştu.
 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

TÜSİAD’ın bu zamana kadar sürekli iktidarları yönetmeye çalışan bir kuruluş olduğunu belirten Oktay Dede, bütün sıkıntıların da bu sebepten dolayı yaşandığını savundu. Bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarına vurgu yapan Oktay Dede konuşmasının sonunda 2014 Yerel seçimlerinde ülkeye en çok faydası dokunacak kişilerin yönetime seçilmesini temenni etti.   MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede’nin bütün söylemlerine katıldığını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Parti olarak öncelikli hedefimiz güçlü Türkiye, güçlü Türk Milleti’dir” dedi. Dönmez “Bizim için önemli olan insanlarımızın işinde, evinde ve sosyal yaşantısında mutlu ve huzurlu olabilmesidir. Bunun için elimizden ne gelirse yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10