Yaşam Evi basına tanıtıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler basın mensuplarına kahvaltı verdi.

Çerkezköy 19.06.2013 20:37:00 0
Yaşam Evi basına tanıtıldı

 “AİLELER RAHATLAYACAK”

Dün saat 09.30’ta gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, 1 ay içerisinde Çerkezköy’e Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin açılacağını açıklamıştı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ilk etapta Kızılpınar Belediyesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde faaliyet gösterecek. Daha sonra ise geçici olarak Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nda olacak. Bununla birlikte Çerkezköy’de bütün engelli ve ailelerinin işleri müthiş derecede kolaylaşacak. Aynı zamanda Çorlu’daki merkezde rahatlayacak. Ailelere iki üç ay sonraya randevu verilmeyecek. Daha sağlıklı değerlendirmeler yapılacak” dedi.
 

”ENGELLİLERDEN ŞİKAYET GELİYOR”

Çetinkaya “ Çerkezköy’de Atatürk, Barbaros ve Öztrak Caddelerinde kaldırım çalışmaları yapılıyor. Bazı kaldırım rampalarının dik olması nedeniyle şikayetler alıyoruz. Yaptığımız gözlemler de bunları doğruluyor. Bu çalışmayı yapan müteahhit firma bunları göz kararı ile yapmaktadır. Engellilerin yaşam alanını kısıtlıyor. Bizler de engelli ve ailelerini tekerlikli araç kullananlara seslenerek bulunduğu mahallelerde bu çalışmalara destek vererek unutulan ve aksayan yanlış yapılan yerlere müdahalede ederek düzeltilmesini sağlamaları konusunda kendilerine seslendik. Önümüzdeki günlerde Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve kalabalık grup halinde bu çalışmaları gezeceğiz. Olmayan yerleri tekrar düzenleteceğiz” diye konuştu.
 

DUYURU YAPTI

Ramazan ayında her türlü programın dernek binasında yapılabileceğini belirten Çetinkaya “Ramazan ayı yaklaşıyor. Kamu kurum ve kuruluşları iftar yemeklerini dernek bahçesinde verebilirler. Her türlü imkanı bahçemizde bulabilecekleri mekan hizmetlerindedir. Derneğimiz Ramazan ayında her türlü bağışlara, erzak yardımlarına, makbuz karşılığı açıktır” dedi.
 

“TESİSLEŞME ŞART”

Çerkezköy’de sporun gelişmesi için tesisleşmenin önemine değinen Çetinkaya “Çerkezköyspor’un basın sözcülüğünü de yapıyorum. Çerkezköy’de sporun gelişmesi için tesis olmadan başarının gelemeyeceğini her yerde söylüyorum. Nitekim futbolun tesissiz olmayacağını bu sezon bir kez daha gösterdi. Çerkezköyspor olarak Veliköy ve Çorlu Belediyesi’nden rica edip bazen para ödeyerek antrenman yapıyorduk. Bu şartlarda başarı olmadı. Gelecek yıllarda spor tesisi konusunda adım atılırsa kimsenin bu takımın önünde duramayacağını herkes gösterecektir” diye konuştu.
 

“ENGELLİLER KULUBÜ KURACAĞIZ”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak Engelliler Spor Kulübü kuracaklarını ifade eden Çetinkaya “Bu kulübü sadece futbol ve basketbol için kurmayacağız. Bireysel anlamda bütün spor dallarına hitap edeceğiz” dedi.
 

YAŞAMEVİNİ GEZDİRDİ

Kahvaltının ardından Başkan Hayrettin Çetinkaya, basın mensupları ile birlikte yeni yapılan Engelliler Eğitim Öğretim ve Yaşamevi’ni gezdirerek basın mensuplarına bilgiler verdi.  Engelliler Eğitim Öğretim ve Yaşamevi’nin tamamlandığını ve hizmete açıldığını ifade eden Çetinkaya “Birinci katta bulunan çok amaçlı salonumuzda toplantı, eğitim programları yapılırken, derneğimizin semah, Türk Sanat Müziği grubu, tiyatro grubu, folklor ekibi çalışmalarını burada gerçekleştirecek. 150 kişilik toplantı salonumuzu, yapacakları etkinliklerde ücretsiz olarak sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunacağız” dedi.
 

“2-3 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK”

Bodrum katta bulunan Fizik Tedavi ve Spor Merkezi’nden de bahseden Çetinkaya “Bu katımızda sauna, havuz ve spor aletleri bulunuyor. Fizik Tedavi ve Spor Merkezi’ni ise 2-3 ay içinde hizmete geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca binamızın idare katında kafeterya ve dinlenme salonumuz bulunuyor. Binamızda her katta bir bayan ve bir erkek olmak üzere engelliler için tuvaletlerimiz var. Binanın beşinci katı ise proje katı olarak belirlendi. Engelli kardeşlerimiz çocuk oyun, boyama, tasarım, bilgisayar odalarında çeşitli çalışmalara imza atacaklar. Bu katta en dikkat çekici oda ise sabun yapma odasıdır. Engelli kardeşlerimiz aldığımız makine sayesinde sabun imalatı da yapacaklar” dedi.
 

“758 ÜYEYE ULAŞTIK”

Engelliler Eğitim Öğretim ve Yaşamevi’nin son katını ise misafirhane olarak kullanacaklarını söyleyen Çetinkaya “Bu katımızda 9 odamız bulunuyor. Kimsesiz engelli kardeşlerimiz düzenlediğimiz odalarda gönül rahatlığı ile kalacaklar. Derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar 758 üyeye ulaştı” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10