Eğitimi alan itfaiyeciler sertifika aldı

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi İlk-yardım Eğitim Merkezi tarafından Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline yönelik gerçekleştirilen eğitimler dün tamamlanırken, it

Çerkezköy 20.06.2013 17:38:00 0
Eğitimi alan itfaiyeciler sertifika aldı

 Çerkezköy Haber - Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline verilen 4 günlük eğitim sona erdi.

 

4 GÜN SÜRDÜ

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde “İlk-yardım temel uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar ve şok, yaralar ve ezilmeler, yanıklar ve ısı dengesi bozuklukları, kırık çıkık ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, diğer acil durumlar, göğüs boşluğunda şiddetli ağrı, kan şekeri düşüklüğü, karın bölgesinde kuvvetli ağrı, bilinç bozukluğu, havaleler, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücuda yabancı cisim kaçması, boğulmalar ile hasta ve yaralının taşınması” konuları işlendi.
 

SERTİFİKA ALDILAR

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitime İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, İtfaiye Çavuşları Mümin Davul, Nafi Önder ve Nedret Şahin, daimi işçiler  Engin Sargın, Mehmet Gültekin ve Cevaddin Gülden, İtfaiye Erleri Cemile Erdoğan, Hidayet Dündar, İbrahim Yiğit, İbrahim Yıldız, Fuat Aydın, Samet Gedik, İsmail Dursun, Hasan Tütüncü, Turan Kılıç, Tuncay Kukuk, Murat Koçak, Ali Macit, M. Hatipoğlu, Hilmi Altunay, Murat Kavaklı, Murat Şahin, Ersin Taşkın, Saim Yılmaz, Yaşar Erdoğan, Murat İnci ile Mustafa Erdevir katılırken, eğitim sonunda İtfaiye Müdürlüğü personeli 200 ülkede geçerliliği olan 'Temel İlk Yardım Eğitim Sertifikası' almaya hak kazandı.
 

“16 SAAT ALIYORLAR”

Gerçekleşen eğitimlerin ardından açıklamalarda bulunan Çorlu Kızılay Şubesi İlkyardım Koordinatörü Şeref Kaya Aydın, “Sağlık Bakanlığı’nın 2002 yılında yayınladığı İlk yardım Yönetmeliğinin 16.maddesine göre tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde her on personel için bir olmak üzere en az 16 saat süreli Temel İlk yardım Eğitimi sertifikası almış İlk yardımcı bulundurulması zorunluluğu getirildi” dedi.
 

“SERTİFİKA VEREBİLİYORUZ”

Temel İlk-yardım Eğitimlerinden bahseden Aydın “Şubemiz tarafından açılmış olan tam donanımlı eğitim merkezimizde eğitimlerimiz uzman eğitmenlerimiz tarafından uluslararası güncel bilgilerle yüklü interaktif eğitim metotları, basılı görsel eğitim malzemeleri ve uygulama maketleriyle gerçekleştirilmektedir. Uygun mekan ve şartlar sağlandığı takdirde firmanın tahsis edeceği salonlarda da “ Kızılay Sertifikası” ve “ Bakanlık Sertifikası” verebilmekteyiz. Eğitim tarihleri ve saatleri firmamız ile tespit ediliyor” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10