Sınavda ter döktüler

AK Parti AR-GE başkanlığınca düzenlenen 8 haftalık Siyaset Akademisi’nin Yerel Yönetimler-3 konulu eğitim programının sınavı önceki gün Gülerçin Koleji’nde yapıldı. Sınav sonuçlarınÄ

Çerkezköy 25.06.2013 00:34:00 0
Sınavda ter döktüler

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından başlatılan Siyaset Akademisi önceki gün gerçekleştirilen dönem sonu sınavının ardından tamamlandı. Sınava Çerkezköy’den 63 kişi katıldı.

 

SİYASET AKADEMİSİ SINAVI YAPILDI

21 Nisan’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde başlatılan Türkiye genelinde 15. dönem düzenlenen Çerkezköy’de ise 2’ncisi düzenlenen “yerel yönetimler 3” konulu eğitim programı yapılan sınav ile tamamlandı. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen AK Parti Siyaset Akademisi'nin " Yerel Yönetimler -3" ana temasıyla başlayan eğitim programı ile siyasette niteliğin artırılması, ülkenin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması, siyasete donanımlı ve bilgi düzeyi gelişen bireyler kazandırmak amaçlandı.
 

SORULAR ANKARA'DAN MÜHÜRLÜ GELDİ

Çerkezköy’de eğitim süresince, çok sayıda akademisyen ve kişisel gelişim uzmanının katıldığı AK Parti Siyaset Akademisi sınavı, üniversite sınavını aratmadı. Sınav kitapçıkları ve cevap anahtarı mühürlü torbada katılımcıların gözetiminde açıldı. Sınav kitapçıkları ve cevap anahtarı Genel Merkez’den görevlendirilen yetkililer tarafından getirildi. 
 

SINAV YAPILDI

Sınav hakkında bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Sekiz haftalık siyaset akademisi maratonu sonunda tüm katılımcılara yönelik sınav yapıldı. Sınav kitapçıklarımız A, B ve C kitapçıklarından oluştu. Sınav yapıldıktan sonra cevap anahtarı gözetmenler tarafından Genel Merkez’den gelen görevliye teslim edildi. Sınav sonuçları AK Parti Genel Merkezimiz tarafından incelendikten sonra açıklanacak. ” dedi.
 

GÜZEL EĞİTİMLER VERİLDİ

Siyaset Akademisi’nde uzman hocalar tarafından dersler verildiğini anımsatan Demirbağ, “Akademiye katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Siyaset akademisine katılan uzman hocalarımıza, katılımcılarımıza ve organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

83 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

Siyaset Akademisine 83 kişinin başvurduğunu belirten Demirbağ "2. Siyaset Akademisine 83 kişi kayıt yaptırdı. Bugün ise kayıt yaptıranların bir kaçı katılmadı. Sınava gireceklere iki tane 20'şerli bir adet ise 23 kişilik sınıf ayarlandı. Sınava üç engelli vatandaşımız da katıldı. Sınava girecek arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum" diye konuştu.
 

50 SORU SORULDU

Sınav soru kitapçıklarının dağıtımının ardından sınav maratonu başladı. Katılımcılara 3 ayrı soru kitapçığında toplam 50 soru soruldu. Soruların 25'ini doğru yapanlar sertifika almaya hak kazanacak. Toplumun çeşitli kesimlerinden, değişik yaş ve eğitim gruplarından vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği Siyaset Akademisi eğitimleri Çerkezköy'de iki yıldır devam ediyor.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10