Gülerçin’den bir ilk daha

Çerkezköy Gülerçin Koleji, Türkiye’de ve dünyada şu ana kadar yalnızca üniversiteler, belediyeler ve benzeri kurumlar tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Gençlik ve Yaz Kampı’nı ilköğretim ve

Çerkezköy 26.06.2013 00:24:00 0
Gülerçin’den bir ilk daha

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji eğitim-öğretim alanında ilklere imza atmaya devam ediyor.


ÖĞRENCİLERİN FARKLI ARAYIŞLAR İÇİNE GİRDİKLERİNİ GÖRDÜK
İtalya, Fransa, Belçika, Danimarka, Sırbistan, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinden gelecek olan 14-17 yaş arası yabancı öğrencileri ve Türk gençleri 1-31 Temmuz (1.dönem) ve 1-31 Ağustos (2.dönem) tarihleri arasında okullarında misafir edeceklerini söyleyen Okul Müdürü Süleyman Sezgin, “Gülerçin Koleji eğitim kadromuzla bir araya gelerek,  uzun ve yorucu bir senenin ardından karne alıp, tatil dönemine giren öğrencilerin bu süreçte farklı arayışlar içerisine girdiklerini gördük. ‘Çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz?’ arayışı içinde “Uluslararası Gençlik ve Yaz Kampı” projesini geliştirdik” dedi.

KAMP İLE FARKLI DENEYİMLER KAZANACAKLAR
Öncelikli hedeflerinin uzun ve yorucu eğitim maratonundan çıkmış öğrencileri moral-motivasyon anlamında destekleyecek aktivitelere yönlendirmek olduğunu ifade eden Müdür Süleyman Sezgin, “Kamp iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Kamp boyunca sportif, sanatsal, kültürel çalışmaların yanı sıra fidan-bitki dikimi, park-bahçe düzenlemesi, hobi bahçesi oluşturma, çit yapımı, çeşitli tamirat ve tadilat işleri, çevre ve doğa gezileri gibi etkinliklerle çocukların yıpranan beyinlerini düzeltmelerini sağlayacağız” dedi. Gençlerin hem eğlenip, hem de farklı deneyimler kazanacağını söyleyen Sezgin, “Değişik ülkelerden gelecek öğrencilerle tanışarak, onlar hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olup, yabancı dillerini ilerletme fırsatı yakalayacaklar” diye konuştu.

KAMP ÜCRETİ ÇOK CÜZİ OLACAK!  
Uluslararası gençlik ve yaz kampının kuruluş amacının ticari olmadığının altını çizen Süleyman Sezgin, “Aylık olarak belirlediğimiz 350 TL kamp ücreti ile öğrencilerimiz, eğitmenlerinin gözetiminde gün boyu belirlenen programları uygulayacaklar. Sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında, öğlen yemeklerini okulumuzda yiyecekler. Arazi çalışmalarına katılacaklar, çeşitli sportif ve kültürel alanlarda turnuvalar yapacaklar ve böylece günü tamamlamış olacaklar” dedi.

TEST YOK, DERS YOK    
Günümüz Türkiye’sinde çocuklara aşırı yüklemeler yapıldığını, çocukların adeta birer robota dönüştüğünü sözlerine ekleyen Süleyman Sezgin, “Teknoloji çağının getirdiği yenilikler de çocuklarımızdan birçok özellikleri alıp götürmektedir. Çocuklarımıza dönüp şöyle bir baktığımızda, genellikle bilgisayar başında veya ellerinde cep telefonları ile sanal alemlerde zamanlarını geçirdiklerini görüyoruz. Türk Ulusu’nun özüne yönelik birçok özelliğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu, gelenek ve göreneklerimizin çocuklarımızca önemini yitirdiğini gözlemliyoruz. Bu gerçekler ışığında yapmak istediklerimizin gerekliliği daha net anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10