Çanakkale çıkarması

Sultanköy Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Turları Kapsamında Çanakkale Gezilerinden 2. Ve 3. Turlarını da gerçekleştirdi. Alan kılavuzu eşliğinde gerçekleştirilen geziye yaklaşık 90 kişi k

Çorlu 26.06.2013 00:41:00 0
Çanakkale çıkarması

 REHBER EŞLİĞİNDE GEZDİLER

Kılavuzun verdiği bilgiler eşliğinde Gelibolu Tarihi Milli Parkı içerisinde geziye başlayan Sultanköy Belediyesi kafilesi, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarının yapıldığı yerleri bir kez daha gördü. Savaşları alan kılavuzunun anlatımları ile adeta gözlerinde canlandıran vatandaşlar bir destanın yazıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında kalan anıt ve şehitliklerin yanı sıra Kuzey ve Güney Cephesi’nde kara savaşlarının yaşandığı yerler, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi, Tören Alanı, Alçıtepe, Seddülbahir, Sargı Yeri Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk`ün Gözlem Yeri gibi yerleri de yakından gördüler.
 

SAFRANBOLU GEZİLERİ DE DEVAM EDECEK

Sultanköy Belediyesi kafilesi,  Tekirdağ'ın 57. Alay şehitliğini de ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir dönem komutanlık ettiği 57. Alay'ın şehitliğini ziyaret eden kafile, 57. Alay Şehitliğinin ardından Conkbayırı ve Türk siperlerinin bulunduğu mevkileri ziyaret ederek, Sultanköy’ün yolunu tuttular. Çanakkale turlarının devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Ersin Çolpan, “Safranbolu ve Amasra gezileri de hotel rezervasyonlarına göre Çanakkale turlarının ardından  gerçekleştirileceK” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10