“Bugünün gençleri, yarının liderleri”

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ‘Bugünün Gençleri, Yarının Liderleri’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu

Çerkezköy 1.07.2013 21:54:00 0
“Bugünün gençleri, yarının liderleri”
 Çerkezköy Haber – AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Bugünün gençleri, yarının liderleri” konulu konferansta liderlik, liderde bulunması gereken özellikler ve nasıl lider olunabilir konuları anlatıldı.
 
GENÇLİK KOLLARI YALNIZ BIRAKILDI
Pazar günü saat 20.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr. Cüneyt Turan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil,  Gençlik Kolları Başkanı M.Can Danyeli, bazı partililer ve gençler bırakıldı. Programa, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden katılımın olmaması dikkatlerden kaçmadı.
 
KİMSENİN YAPAMADIĞI HİZMETLERİ BİZ YAPTIK
Programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Can Danyeli konuştu. Gençlik Kolları olarak 2012-2013 dönemi içerisinde yaptıkları işleri birilerinin yıllar boyunca başaramadığını ifade eden Danyeli, “Yaptığımız hizmetleri gözden geçirdiğimizde birilerinin yıllardır yapamadığı, başaramadığı işleri bir senede yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler projelerimizi hiçbir zaman yerel meseleler ile sınırlandırmadık. Yerel, bölgesel ve uluslararası projelere imza attık. Çok yakın bir zamanda bir uluslararası projeye daha imza atacağız. Başbakanımız, hedef 2071 dedi, biz de 2071 açılımına karşın yazdığımız mektup ile Türkiye’de sosyal medyanın tam kalbine oturduk. Ve ses getirdik. Başbakanımız açılım dedi, bizler üç günde hazırlanıp, Diyarbakır’da yeni bir sayfa açıyoruz dedik. Bin kardeşimize kırtasiye yardımında bulunduk. Trakya’da 1000 kardeşimizin giyinmesini sağladık. Kandilde 50 bin kandil simidi dağıttık. Bu hizmetler hiç de öyle kolay hizmetler değildir” dedi.
 
MEDYANIN KALBİNE OTURDUK
Üç büyük şehirde 23 bin ağaç dikilmesine rağmen Çerkezköy’de sadece bir günde 500 ağaç diktiklerini ifade eden Danyeli, “Eskişehir, Antalya ve İzmir’de senede toplam 23 bin ağaç dikilmiştir. Ak Gençlik olarak sadece bir günde 500 ağaç diktik. Altı ayda sorumluluk bölgemiz olan Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da evine girmediğimiz, hiçbir engelli, hiçbir evde sağlık hizmeti olmayan vatandaşımız kalmamıştır. Haftanın üç gecesi hastanelerin acil ve yatış bölümünde hastaları dinleyen, taleplerini ilgili bakanlığa bildiren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Konferansta konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, bir kısım gençlerin at gözlüğü taktığını, buna rağmen bir kısım gençlerin ise kabuğuna çekildiğini belirtti. Faruk Korkmaz, “Gençlik, milletimiz ve devletimiz açısından önemlidir. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize güvenli bir şekilde yön verebiliriz. Ayrılığı bir tarafa bırakarak birlik içerisinde çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Bir kısım gençlik kendi kabuğuna çekilmiş, dünyadan habersiz yaşıyor. Bir kısım gençlik ise at gözlüğü takmış, kendi yanlışlarını halka doğru olarak dikte etmeye çalışıyor.” diye konuştu.
 
AYRIŞMAYIP, BİRLİK OLMALIYIZ
Korkmaz, “Bu programı düzenledikleri için Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanlığını kutluyorum. Geleceğin liderlerinin bu salonda olduğunu söyleyebiliriz.  Programın adı bile yapmış olduğunuz çalışmalarla örtüşmüş. Biz sizlere her konuda yardımcı olacağız. Ülke meselelerini cesurane konuşabilmeliyiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden büyüklerimiz Çanakkale’de nasıl onuz omuza savaşıp, sonra da yan yana toprağa sıralanmışlarsa, biz de bundan sonra ayrılığa düşmeden aynı beraberlik ve kardeşlik duygusuyla yan yana olmanın savaşını verebilmeliyiz” ifadesinde bulundu.
 
HER GÜN YENİ BİR PROGRAM
Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Gençlik Kolları Başkanlığını çalışmalarından dolayı tebrik etti. Ali Ertem, “Gün geçmiyor ki Genlik Kolları Başkanlığı tarafından yeni bir program icra edilmesin. Liderliğin tanımı bence, kişinin bulunduğu ortamda ufuk çizgisini daha ileri seviyelere çıkarabilmektir. Çalışmalarıyla fark oluşturan, arkasında insan topluluğu meydana getiren ve bunu sürekli kılan kişidir.  Kulüp başkanı da bir liderdir. Dernek başkanı da bir liderdir. Ama üst düzey lider, toplum liderleridir. Kişiler liderlik özelliğini sonradan kazanamazlar. Bence liderlik özelliği, insanlara doğuştan verilen bir lütuftur.” şeklinde konuştu.
 
ERDOĞAN DÜNYA LİDERİDİR
 
Ali Ertem, geçmişle günümüz arasında bilinen üç lider tanıdığını belirterek “Geçmiş tarihimizde Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk bildiğimiz liderlerdir. Günümüzde ise Recep Tayyip Erdoğan liderliğini daha ötelere taşıyarak dünya lideri konumuna yükselmiştir. Daha bu günden 2071 yılını hedef tayin etmesi ve bu hedeflere emin adımlarla yürümek adına siz değerli gençleri sistemli bir şekilde liderliğe taşıyacak programlar tertip etmesi, onun dünya lideri olduğunun bir başka kanıtıdır” dedi.
 
LİDERLİK KONUSU ANLATILDI
AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Cüneyt Turan, “Lider konumunda olan kişiler bu özelliklere doğuştan sahip olmalarına rağmen bu özelliklerini değişik eğitim ve programları izleyerek geliştirme imkânına sahiptirler. Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa zaman zarfında dünya liderliğine yükselmiş olması liderliğin sonradan kazanılan bir özellik olmadığını kanıtlamaktadır” dedi. Program, Prof. Dr. Cüneyt Turan tarafından liderliğin tanımı, kimlere lider denilir, liderlerin görevleri, liderliğin bir özellik olduğu ve zamanla geliştirildiği konularında bilgiler vermesiyle devam etti. 
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10