Gazeteciler ‘Piknik’te buluştu

Tekirdağ, Çerkezköy ve Çorlu’da görev yapan basın mensupları, Çorlu Medya Mensupları Derneği yönetim kurulu tarafından Piknik Garden’da düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Tekirdağ 4.07.2013 22:21:00 0
Gazeteciler ‘Piknik’te buluştu
 YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Çorlu Medya Mensupları Derneği yönetimi tarafından düzenlenen yemeğe Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tolga Çemrek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan, Çorlu Basın Mensupları Derneği Başkanı Recep Karagöz ile Çorlu Medya Mensupları Derneği yönetimi kurulu ve üyeleri katıldı.
 
AMACIMIZ KALICI HİZMET
Yemekte konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, “Çorlu’da bulunan üç dernekten bir tanesiyiz. Amacımız geçici değil; üyelerimiz ve Çorlu için kalıcı hizmetler yapmaktır. Bunun için de yönetim kurulumuzla, üyelerimizle birlikte çalışmalar yapmaktayız. Yakın zaman da bunları tek tek hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
ARTIK SOSYAL BİR İHTİYAÇ
Yemekte konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da, derneğin güzel bir yönetim oluşturduğunu ifade ederek “Bu yönetim gazetecilerin sorunlarını ve çözüm yollarını araştırmada, birlik ve beraberliği oluşturmada önemli bir sivil toplum kuruluşu olacaktır” dedi. Haber almanın artık sosyal bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Doğan “Bu ihtiyaç temel ihtiyaçlarımız arasında sayılabilir. Gazetecilere bizi bilgilendirdikleri ve haber alma hakkımızı sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
DOĞRU HABER, TAKDİR EDİLECEK HABERDİR
10 aydır Çorlu’da görev yaptığını söyleyen Doğan, “Gazetecilerimizi kamu görevlilerinden farklı olarak görmüyorum. Onlar bizim haber alma özgürlüğümüzü sağlıyorlar. Doğru haber, takdir edilecek haberdir. Herkes doğru haber almak ister. Çorlu basınından çok memnunum. Devlet adına kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
PLAKETLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından Kaymakam Hulusi Doğan tarafından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş’a ve Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş tarafından da Çorlu’nun en eski gazetecisi olan Çorlu gazetesi Kurucusu Aydın Anıl’a teşekkür plaketi verilirken, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından da Çorlu Medya Mensupları Derneği Kurucu Başkanı Resul Çorbacı’ya plaket verildi.
 
GAZETECİLER, ZÜCCACİYE DÜKKANINDA GEZİNEN İNSANLARDIR
Düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş da Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 78 il üyesinin yanı sıra 2 ilçe üyesinin de olduğunu ifade ederek “Bu ilçelerden biri Alanya, diğeri de Çorlu’dur. Çorlu kaymakamlık ile yönetiliyor ama sanayisi, gelişmişliği ile il statüsündedir. Biz Çorlu’yu ilçe olarak görüyoruz. O nedenle üye olmasında gerekli katkıyı verdik” dedi. Çorlu’da gazetecilerin bürokratlarla uyum içinde çalışmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Karakaş “Gazeteciler genelde sevilen insanlar değildir. Eleştirdiğimizde birilerinin keyfi kaçar. Züccaciye dükkanında gezinen insanlardır gazeteciler. Çorlu basını her türlü takdirin üzerindedir. Bu arkadaşlarla bir arada olmaktan keyif alıyorum” ifadelerini kullandı. Gecede konuşan Çorlu Gazetesi Kurucusu Aydın Anıl da, Çorlu’da 53 yıl önce gazeteciliğe başladığını belirterek “Çorlu’nun gelişmesinde Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın önemli katkıları vardır” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10