Yardım paketlerine akın

Çerkezköy Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere temin edilen 4 bin koli ramazan yardım paketinin dağıtımı sıkıntılı başladı. Mahalle Muhtarları tarafından verilen m

Çerkezköy 4.07.2013 22:31:00 0
Yardım paketlerine akın
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından dağıtılan ramazan yardım paketleri muhtarların başını ağrıtıyor. Bağlık Mahallesi’ne 800 aileye yardım yapılması planlanmışken ilk gün olmasına rağmen muhtarlığa 635 kişinin müracaat ettiği bildirildi. 
 
ZENGİNLER İLK SIRADA
Dağıtımına ramazandan önce başlanan yardım paketleri, mahalle muhtarlarının kâbusu oldu. Teslimi Çerkezköy Belediyesi önünden yapılan ramazan paketlerinden alabilmek için, mahalle muhtarının onayı gerekiyor. Her muhtarın kendi mahallesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi insanlara verdiği belge karşılığında yardım alınabiliyor. Bu konuda sıkıntı yaşayan Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, durumu iyi olduğu halde fakirlik belgesi almak isteyen bazı vatandaşların kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Muhtar Akgün, “Henüz ilk günler olmasına rağmen, bize 635 kişi belge almak için müracaatta bulundu. Bu insanlar içerisinde arabası ve dairesi olan insanlar da var. Durumu iyi olduğu için belge vermediğim insanlar tarafından tehdit dahi alıyorum. İnsanımızın az da olsa başkalarının hakkına saygılı olmasını bekliyorum.  Fakirin hakkı olan ramazan yardım paketini zengin almak istiyor. Dakikalarca insanlara laf anlatmak zorunda kalıyoruz. Oysa ki Belediye bizim mahallemizden 800 kişiye yardım edebileceğini bildirdi.” diye konuştu.      
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10