Katkılı ekmek satana ceza yolda

Katkısız ekmek birçok üretici tarafından olumlu karşılanırken, bazı fırıncılar hazırlıksız yakalandı. Tebliği duymayan ve katkılı ekmek satmaya devam eden fırınlar ciddi para cezasıyla kar?

5.07.2013 22:42:00 0
Katkılı ekmek satana ceza yolda
 Çerkezköy Haber - Katkısız ekmek ile ilgili yasal düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken yurt genelindeki pek çok fırıncının uygulamadan habersiz olduğu ortaya çıktı. Eskisi gibi ekmek üretmeye devam eden bazı fırıncıların, konuyla ilgili açıklayıcı bir genelge yayımlanmamasından şikayetçi olduğu, bazı fırıncıların ise “ben zaten katkısız ekmek üretiyorum” diyerek eski tarz üretime devam ettiği öğrenildi.

12 BİN 800 TL CEZA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in önümüzdeki hafta içinde konuyla ilgili yeni bir uyarı yapması, katkısız ekmek için fırınları ve fabrikaları uyarması bekleniyor. Tebliğe rağmen katkılı ekmek üretmeye devam eden fabrika ve fırınları ise ağır ceza bekliyor. Tebliğin getirdiği şartlara un firmalarının ve fırınların uymaması durumunda 12 bin 800 lira cezai işlem uygulanacak.

TAKİP ETMİYORLAR
Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, tebliğ ile ilgili fırıncı odalarının başkanlarını topladı. Fırıncıların tebliğleri illerdeki oda yönetimlerinden alabileceğini belirten Kavuncu “Oda başkanlarından, şube başkanlarından, esnaf odalarından genelgeyi almaları lazım. Çoğu fırıncı takip etmiyor. Tebliğleri almıyorlar. Çarşamba günü talimat verdik” dedi.

Haber Merkezi

0282 726 91 91
0282 747 65 10