Zabıta personellerini uyardı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Zabıta Müdürlüğü personeli ile bir toplantı yaparak bazı uyarılarda bulundu.

Tekirdağ 5.07.2013 23:16:00 0
Zabıta personellerini uyardı
 KAÇAK YAPILARA GÖZ YUMULMAYACAK
Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu’nun katıldığı toplantıda Zabıta Personeli ile bir araya gelen Başkan Dalgıç, Zabıta memurlarının çok zor ve önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, “Seçim öncesi kaçak yapılara teşebbüs artabilir. Kaçak yapılara kesinlikle göz yumulmayacak. İşgaliyelere, kaldırımı işgal eden, yaya yolunu kapatan ve vatandaşlarımıza rahatsızlık veren seyyar satıcılara ve iş yerlerine taviz verilmeyecek. Pazar yerinde halkımızın rahatlığını sağlayacak şekilde düzen ve tertip almaya devam edilecek. Hafriyat ve toprak dökümlerini sıkı şekilde takip edeceğiz. Aykırı davrananlara gerekli yaptırımları uygulayacağız. Çevre kirliliğine yol açan, inşaat malzemelerini gelişigüzel yollara sererek yolun kapanmasına neden olanlara gerekli cezai işlemleri uygulayacağız. Ruhsat denetimlerimize aksatmadan devam edeceğiz. Ramazan ayı birçok fırsatçının ortaya çıktığı bir dönem. Bunlara kesinlikle göz yumulmayacak. Kısacası trafiği aksatan, yaya yolunu kapatan, vatandaşı rahatsız eden, çevreyi kirleten, belediye alanlarını işgal eden vb. yasalara aykırı davranan herkese istisnasız gerekli yaptırımları uygulayacağız ve asla taviz vermeyeceğiz. Babamızın oğlu olsa dahi eğer hatalıysa, suçluysa gereken neyse adil ve dürüst şekilde yapacağız” dedi.

TEKİRDAĞ İÇİN YETERSİZ
Zabıta Personelinin, hızla gelişen ve büyüyen bir Tekirdağ için yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Dalgıç, “Ancak kısa zaman içerisinde zabıta müdürlüğümüzde yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Ayrı ayrı timler oluşturarak görev tanımlarını belirleyeceğiz. Her ekip sadece kendi görev alanında çalışacak. Personel sayısının da artması ile birlikte sistem sorunsuz olarak işleyecek” diye konuştu. Tekirdağ’da çok uzun yılların getirmiş olduğu alışkanlıkları değiştirmenin kolay olmadığına değinen Başkan Dalgıç, ancak zabıta personelinin kanunların emrettiği şekilde kararlı ve dürüst çalışmasıyla herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını belirtti.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10