Çerkezköy sahura 9/8’lik ritimle kalkacak

Çerkezköy Belediyesi Ramazan Davulcuları'nı belirledi. Görevli kimlik kartlarını alan davulcular, Belediye Binası önünde zabıta yetkililerine mini bir konser verdi. Davulcular, her sene olduğu gibi bu yıl da dokuz s

Çerkezköy 8.07.2013 22:23:00 0
Çerkezköy sahura 9/8’lik ritimle kalkacak
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi dün saat 16.00’da Ramazan Davulcularını belirleyerek görev kimlik kartlarını dağıttı.

8 MAHALLEDE 10 DAVULCU GÖREVLENDİRİLDİ
Belediye Binası önünde yapılan görevlendirmede davulcular mini bir konser verdi. Ramazan Davulcuları dün gece itibari ile 9/8 ritmi ile tokmaklarını sahur için vuracak. Davulculardan görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini isteyen Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, görevlendirilen davulcuların dışında kimsenin davul çalamayacağını ifade etti. Ramazan davulcularının boyunlarında belediyenin verdiği görev kimlik kartı ile dolaşmalarını isteyen yetkililer, dağıtılan kimlik kartlarında, davulcuların isim ve soy isimleri ile görevlendirildikleri mahallelerin yazılı olduğunu kaydetti. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi 8 mahallede 10 davulcunun görevlendirildiğini belirten yetkiler, davulcuların Ramazan boyunca 9/8 ritmi ile maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracağını dile getirdi.  

DAVULCULARA TAAHHÜTNAME İMZALATILDI
Kimlik kartlarının dağıtılmasının ardından davulcuların her biri 2013 yılı Ramazan Davulcuları İçin Taahhütname belgesini imzaladı. Taahhütnamede şu maddeler yer aldı: “Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğü'ne bildirecekler. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın vatandaşın rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan Davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nca iptal edilir."

DAVULCULAR UYARILDI
Ramazan davulcularına bazı uyarılarda bulunan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Davulcularımız mahalleleri tanıyorlar. Ne yapacaklarını biliyorlar. Bu yıl 8 mahallede 10 davulcu vatandaşları sahura kaldıracak. Gazi Osman Paşa ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallelerimiz büyük olduğu için buralar için ikişer davulcu görevlendirdik. Davullar gece saat 02.10 itibari ile çalınmaya başlayacak. Diğer zamanlarda davul çalınmayacak. Bu arada vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını bekliyoruz. Davulculara tepki gösterilmemesini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10