“Ordu, sessizliğini yeniden bozdu”

Çerkezköy’de en uzun süreli ilçe başkanlığı ünvanını elinde bulunduran Mustafa Ordu görevden alınmasının ardındanm uzun süren sessizliğini dün yeniden bozarak, Çerkezköy Belediyesi’n

Çerkezköy 9.07.2013 22:00:00 0
“Ordu, sessizliğini yeniden bozdu”
 “DALIN KIRILMASINDAN KORKMAYIZ”
Dün saat 11.30’da bürosunda açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu Ramazan ayının herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi. Eski İlçe Başkanı, Belediye Başkan Aday Adaylığı yapmış ve Çerkezköy vatandaşı olarak bazı gördükleri lüzum üzerine milleti aydınlattıklarını ifade eden Ordu “ Biz konduğumuz dalın kırılmasından korkmayız. Biz kendi gücümüze kendi ayaklarımızın üzerine kendi beynimizle milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞTAN HESAP BEKLİYORUZ”
Açıklamasında Çerkezköy Belediyesi’nin asfalt çalışmalarını da eleştiren Ordu “Çerkezköy Belediyesi tarafından 9 ay önce yapılan caddelerdeki asfaltın uygun olmadığını ve laboratuvara gidilmesi gerektiğini ve milletin 5 milyon parasını belediye yönetiminin çarçur ettiğini söylemiştik. Ama maalesef bizim söylediklerimizle vatandaş kendi hakkını koruyacak şekilde bunun hesabını Ali Ertem’den seçimlerde sormasını bekliyoruz. Ali Ertem Nisan’da bu asfaltı yapan firmanın ücretsiz olarak bu asfaltta bozuk olan yerleri değiştireceğini ifade etmişti. Kısaca vatandaşımıza bunun teminatını vermiştir. Ama maalesef yedinci ay bitmesine rağmen bazı yolların tadilatları yapılmamıştır. Bu asfaltta parayı kim aldıysa ve kime verdiyse arada kaynamıştır. Belediyede yeni bir borçlanma çıkacaktır. Asfalt kış gelmeden tadilat yapılması gerekiyor” dedi.

“SAAT KULESİNİ YIKTIRSIN”
Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bulunan saat kulesinin yıkılması gerektiğini savunan Ordu “Bizler her yere maydanoz olmak istemiyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem belediye meydanındaki saat kulesinin çevresini iki aydır eşeleyip duruyor. O saat kulesini hiç kimseden çekinmeden güzel bir meydan bırakmak istiyorsa yıktırsın kaldırsın. Atatürk Caddesinde bulunan havuzları nasıl yıkıp kaldırdı ise saat kulesini de yıktırsın. Ali Ertem gitsin kendi o alana heykelini diktirsin. Muhalefet niye yaptırdın diye eleştiri yapamaz. Bu saat kulesinin bir yılın 165 günü doğru çalışmadığını vatandaş çok iyi biliyor. Çoğu insanımız o saat kulesine bakarak camiye ve durakta işe geç kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

“RAHATSIZ DEĞİLİM”
Son dönemlerde AK Partililer ile arasında polemik olmadığını ifade eden Ordu “Bazı AK Partili üyeler partilerinden rahatsız olduğumdan dolayı muhalefet yaptığımı söylüyorlar. Ak Parti’nin rehavetinden gerçekten rahatsız değilim. Tüm siyasi partilere saygılıyımdır. Ben  toplumda fakir fukaranın haklarını yiyenlere karşı tutum sergiliyorum. AK Parti’ye oy vermiş olanlarla da sorunumuz yoktur” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10