Mahallelinin ‘Piknik alanı’ rahatsızlığı

Tepe Emlak Konutları sakinleri, Çerkezköy Belediyesi’nin Tepe Piknik alanındaki uygulamalarından şikâyetçi. Betonlaşmaya karşı olduklarını belirten mahalle sakinleri, yürüyüş parkurlarına döÅ?

Çerkezköy 9.07.2013 22:11:00 0
Mahallelinin ‘Piknik alanı’ rahatsızlığı
 Çerkezköy Haber - Tepe Emlak Konutlarında ikamet edenler, Çerkezköy Belediyesi’nin uygulamalarından rahatsızlık duyduklarını belirttiler.

ORMAN YOK OLUYOR
Aralarında Çerkezköy CHP Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Metin Dönmez’in de bulunduğu Tepe Emlak Konutlarında ikamet eden bir grup vatandaş, basın açıklaması yaptı. Açıklamalarında rahatsızlık duydukları konuları dile getiren vatandaşlar, betonlaşmanın ısı artışını yükselttiğine dikkat çekti. Yükselen ısının ormanda fidan gelişimini engelleyeceği, bunun sonucunda da ormanın yok olacağı belirtildi. Mahalle sakinleri kısa bir zaman önce Orman İşletme Müdürlüğü’ne 164 imzalı, ormanın korunmasını talep eden bir dilekçe verdiklerini belirttiler.

KALDIRIM TAŞLARINI SÖKTÜLER
Tepe Emlak Konutları sakinleri, orman içerisinde bulunan yürüyüş yollarının kaldırım taşlarıyla döşenmesinin yanlış bir uygulama olduğunu, kaldırım taşı yerine yolların toprak kalmasının daha uygun olacağını belirttiler. Mahalle sakinleri döşenmiş olan kaldırım taşlarını sökerek, bu çalışmaların durdurulmasını istediler. Ayrıca parkta sadece kâğıtların toplandığı ve bunun haricinde herhangi bir temizlik yapılmadığına dikkat çeken mahalle sakinleri, piknik alanı içerisindeki lambaların gündüz yanıp gece söndüğünü ifade ettiler.  

DÜĞÜNLER BURADA YAPILMAMALI
Tabiatın korunmasını, yeşilden griye geçişin durdurulmasını isteyen Tepe Emlak Konutları Sakinleri, yürüyüş parkurlarının sağlık koşullarına uygun malzeme ile düzenlenmesini, piknik alanının temizlik ve ışıklandırma ile ilgili sorunlarının giderilmesi, tenis, voleybol, basketbol alanlarının kurulması ve gürültü ve çevre kirliliği oluşturan düğün ve nişan gibi amaçlarla kullanılmamasını istediklerini belirttiler.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10