“Senin dengin değilsem, başbakanın gelsin”

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında gerçekleştirilen CHP Çerkezköy İlçe Kongresinde oy kullanan 356 delegenin 185’inin oyunu alarak göreve gelen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, belediye başka

Çerkezköy 9.07.2013 22:13:00 0
“Senin dengin değilsem, başbakanın gelsin”
 İLGİ DAHA DA ARTIYOR
Önceki gün saat 19.00’da parti binası önünde düzenlenen programda konuşan CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nejdet Ertürk, “Bugüne kadar CHP İlçe Teşkilatı olarak 2 Belediye Başkan Aday Adayı ismini açıkladık. Bugün üçüncü aday adayımızı açıklamak için toplandık” dedi. Ertürk, her aday adayı isminin açıklanmasıyla insanların CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na olan ilgisinin daha da arttığını söyledi.

BASKI ÇERKEZKÖY’DE DE VAR
Yılların çabuk gelip geçtiğini ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez de “Bizler, Çerkezköylüler olarak bugüne kadar sabırla bekledik. AK Parti iktidarının yıllardır ülkeye yaptığı baskı Çerkezköy’de de devam ediyor. İnsanımız artık ‘yeter’ dedi. Ben, Çerkezköylüyüm diyen bütün kardeşlerimin ilçemizde, Sosyal Belediyecilik kapsamında rahat yaşamalarını istiyorum. Bunu da ancak biz başarırız” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’Ü TALAN ETTİ
Dönmez, CHP yönetimlerinde insan sevgisinin ön planda olduğunu belirterek “AKP yönetiminde ise rantçılık ön planda. AK Parti yönetimi Çerkezköy’ü talan etti. Biz kardeşliğimizi pekiştirebileceğimiz Sosyo-kültürel alanlar istiyoruz. Fakat Belediye Başkanı Ali Ertem, asfaltla yatıp asfaltla kalkıyor” dedi.

DENGİN DEĞİLSEM, BAŞBAKANIN GELSİN
Çerkezköy Beleidye Başkanı Ali Ertem’e yeniden meydan okuyan Metin Dönmez “Buradan Ali Ertem’e hodri meydan diyorum. Çerkezköy’den çaldıkları, yapmadığı çalışmaları kendisiyle istediği platformda tartışalım. Yaptığım bu davete, Belediye Başkanı Ali Ertem Twitter hesabından ‘Dengim Değilsin Başkan’ diye cevap verdi. Eğer ben senin dengin değilsem öyleyse Başbakanın gelsin” dedi.

HALK ARTIK YETER DEDİ
2009 Yerel seçimlerinde Çerkezköy meydanlarında Ali Ertem’in resimleri yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin olduğunu söyleyen Metin Dönmez, “Seçimleri Ali Ertem değil, Başbakan kazandı. O zaman Başbakan gelsin, Çerkezköy’de yapılan yolsuzlukları onunla tartışalım” diye konuştu. Çerkezköy halkının kendisine bir görev verdiğini dile getiren Metin Dönmez, “2014 seçimlerinde halkın artık ‘yeter’ dediği bu yönetimden Çerkezköy’ü kurtarmamız için bize görev verdiler. İlçe Başkanlığım döneminde elimizden geldiğince halka ulaşmaya çalıştık. İnsanlara, sosyal belediyeciliğin bilincinde olduğumuzu ve bize görev vermeleri gerektiğini anlattık. Biz hazırız dedik” dedi.

İSTİFASINI VE ANAHTARINI TESLİM ETTİ
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı olarak geçtiğimiz günlerde Ensar Sivri ve Aktaş Güler’in aday adaylıklarını açıkladığını anımsatan Dönmez, “Bugün ise kendi aday adaylığımı açıklamak için karşınızdayım. İstifamı ve teşkilat binasının anahtarını sizlerin huzurunda partimizin tüzüğü gereği ilçe sekreterimize teslim ediyorum” dedi.  CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi halinde seçimleri kazanarak AKP iktidarına son vereceğine dair söz veren Metin Dönmez, “Eğer başka bir arkadaşım aday gösterilirse, o arkadaşımızın yanında askerliğe devam edeceğime de ayrıca söz veriyorum” diye konuştu. Siyasetin kısa sürede başarılar elde edilebilecek bir alan olmadığının altını çizen Dönmez, “2009’da memurluktan yeni istifa etmiş, tecrübesiz bir adaydım. Bu tecrübesizliğim ve baronların kurduğu tuzaklar neticesinde seçimleri az bir farkla kaybetmiştik. Seçimleri AKP kazandı fakat Çerkezköy kaybetti.  

İNSANIMIZ DUR DİYECEK
Çerkezköy’ün artık gerçeği gördüğünü sözlerine ekleyen Metin Dönmez, “İnsanımız artık rantçılara dur diyecek” diye konuştu. Dönmez, 25 yıl sonra, Hikmet Uğraş’tan sonra CHP’yi tekrar göreve getirmeleri için Çerkezköylülerden söz istedi. Çerkezköy’deki bütün Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarının bir araya geldiğini söyleyen Dönmez, “Sizleri burada görmekten çok mutluyum” dedi. İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Metin Dönmez’i ilk tebrik edenler arasında bir diğer CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri de yer aldı. Sivri, “Metin Dönmez’e bu yeni hedefinde başarılar diliyorum. Bu tür tatlı rekabetler en çok da partimize yarayacaktır” diye konuştu. Metin Dönmez’in aday adaylığını açıkladığı toplantıya ailesinin yanı sıra, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Demet Eroğlu, Halil Demirkıran ve Bülent Edip Uğraş, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, CHP Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10