Ramazan ibadetlerle dolu bir ay

Karaağaç Belediyesi Ramazan ayı ve oruç tutmanın fazileti hakkında önemli bilgiler içeren bir cep kitapçığı hazırlattı. Kitaplar beldeki vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kapaklı 10.07.2013 21:27:00 0
Ramazan ibadetlerle dolu bir ay
 HUZUR VE YARDIMLAŞMANIN YOĞUN YAŞANDIĞI BİR AY
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan,"Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

İBADETLERLE DOLU BİR AY
Ramazan ayının, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekatıyla ibadetlerle dolu bir ay olduğunu vurgulayan Yücel “Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek kaynaşmak ve yekpare olmak için vesiledir. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli hemşerilerimin, bundan sonrada aynı beraberliği göstererek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıp bu mübarek aydan istifade edeceklerine inanıyorum” dedi.

AMAÇ RAMAZAN AYININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK
Yücel, Ramazan ayının önemine dikkat çekmek Ramazan ayı ve orucun faziletlerini vurgulamak için hazırlattıkları bu kitapçıkta Ramazan ayı ve oruçla ilgili çeşitli ayetler ve hadisler, oruç tutanlar için sağlıklı beslenme önerileri, orucu bozan şeyler, orucu bozmayan şeyler, neden oruç tutmalıyız, orucun temel şartları nelerdir, oruca nasıl niyet edilir, sahur ve iftar duaları gibi son derece yararlı bilgilerin bulunduğunu ifade ederek “Aynı zamanda son sayfasında da 2013 yılı Ramazan imsakiyemiz bulunmaktadır. Kitapçığımızı online olarak da indirip okumak isteyenler www.karaagacbelediyesi.com internet sitemizden indirip kullanabilirler” diye konuştu.

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10