SBS birincileri açıklandı

Türkiye genelinde 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS ) sonuçları açıklandı. Çerkezköy Anafen Dershaneleri'de düzenlediği törenle dereceye giren öğrencilerini kamuoyuy

Çerkezköy 14.07.2013 19:17:00 0
SBS birincileri açıklandı
 Çerkezköy Haber – Seviye Belirleme Sınavı’nın sonuçları açıklanırken, Anafen Dershanesi Çerkezköy Şubesi’nden Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinden Burak Kayaoğlu Çerkezköy 1.’si, Özel Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Oya Hoban ise Çerkezköy 2.’si oldu.

16 ÖĞRENCİ 500 TAM PUAN ALDI
1 milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. 16 öğrenci, 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı. SBS’de tercih sistemi de değişti. Bu yüzden, 10 okul yazılabilen tercih listesi büyük önem taşıyor. Yedekten yerleştirmeler bu 10 tercih esas alınarak yapılacak, kontenjanı açık olsa ve puan tutsa bile listede olmayan bir başka okul seçilemeyecek. İkinci bir tercih veya düzeltme işlemi de yapılamayacak. Anadolu İmam Hatip Liseleri ile Meslek Liselerindeki boş kontenjanlar için merkezi ön kayıt sistemi ile ikinci tercih hakkı verilecek. Bugün başlayacak olan tercih süreci 21 Temmuz’da son bulacak.

BU SİSTEMDE AÇIKTA KALMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK
SBS sonuçlarının, tercih ve yerleştirme sistemindeki yeniliklerle açıklandığını belirten Anafen Dershaneleri Çerkezköy Şube Müdürü Mustafa Tunç, asıl listeden okula yerleşenlerin kayıt yaptırmaması durumunda boş kalan kontenjanlara, yedekten kayıt hakkı verileceğini dile getirdi. Bu sistemde öğrencilerin açıkta kalma ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çeken Tunç, “Kaç kişinin nereyi tercih edeceği belirlenemeyeceği için boş kalacak kontenjanları kestirmek mümkün olamayacak. Yedek yerleştirme de 10 tercih esas alınarak yapılacağı için kontenjanı açık kalan bir başka okul seçilemeyecek” dedi.

DÜZELTME ŞANSI OLMAYACAK
İlk yerleştirmede açık kontenjanı kalan puanı yüksek bir okula, yedek yerleştirmede o okulu tercih etmeyen yüksek puanlı bir öğrencinin giremeyeceğini sözlerine ekleyen Mustafa Tunç, “O okulu ilk yerleştirmede tercih eden daha düşük puanlı bir öğrenci yerleşebilecek. Bu çerçevede öğrenicinin tercih sıralaması büyük önem taşıyor. Düzeltme şansı olmayacağı için istemediği bir okulu tercih eden, bu okulda okumak zorunda kalacak. Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan, 12–16 Ağustos arasında kayıt yaptıracak. Asıl kayıtlar sona erdikten sonra 16 Ağustos saat 19.00’dan itibaren boş kalan kontenjanlara kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek” ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR 6 AĞUSTOS’TA İLAN EDİLECEK
Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı tanınacağını söyleyen Dershane Müdürü Mustafa Tunç, “Bu öğrenciler 3 gün içinde kayıt yaptırabilecek. Kontenjanlar için yedek listede yer alan öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik yapılacak. 19-26 Ağustos arasındaki yedek kayıt döneminde yedek listeden kayıt hakkı kazananlar, her gün saat 19.00’da duyurulacak. Bu kayıtlar da 29 Ağustos günü mesai bitimine kadar devam edecek. Okullara yerleştirme sonuçları 6 Ağustos’ta ilan edilecek” açıklamalarında bulundu.

İMAM HATİP VE MESLEK LİSELERİNE İKİNCİ TERCİH HAKKI
Anadolu İmam Hatip Liseleri ile Meslek Liselerinde boş kalan kontenjanlara merkezi ön kayıt sistemi ile ikinci tercih hakkı verileceğini belirten Mustafa Tunç, “Açık kontenjan kalması veya tercih listeleri yayımlandıktan sonra kurum açılması durumunda, Öğretim Yerleştirme Programı (OYP) esas alınarak merkezi sistem üzerinden ön kayıt yolu ile öğrenci alınacak. İşlemler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bu öğrencilere ikinci tercih hakkı verilecek. Tercihlere göre puan üstünlüğü esas alınacak. Yöntemle bu okullardaki kontenjanların azami ölçüde doldurulması hedefleniyor” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10