10 engelliye simit arabası

Çerkezköy Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve Tepe Simit Dünyası’nın işbirliği ile engellilere iş imkânı sağlandı. Engelli bireylere ve ailelerine verilen simit arabalarıyla,

Çerkezköy 14.07.2013 19:32:00 0
10 engelliye simit arabası
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye’si ve Tepe Simit Dünyası’nın ortak çalışmasıyla engelli bireylere iş imkanı sağlandı.

75 KURUŞA SATACAKLAR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne üye olan engelli vatandaşlar ve ailelerine verilen simit arabaları sayesinde engelli bireyler geçimlerini sağlayacak olanağı buldu. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Tepe Simit Dünyası sahibi Satılmış Arıcı ile beraber  bu konu ile ilgili, engelli bireyleri bilgilendirdi. İlk aşamada 10 tane simit arabasıyla satışların başlayacağını belirten  Çetinkaya “ Tepe Simit Dünyasından 45 kuruşa alınan simitleri engelli vatandaşlarımız 75 kuruşa satarak para kazanacaklar. Burada amaç para kazanmanızı sağlamak ama onun öncesinde engelli bireyleri hayata daha sıkı bağlamaktır. Yapılan bu çalışma sayesinde sadece engelli vatandaşlarımız değil aileleri de yararlanacak ” dedi.

SİMİT SATIŞI YAPILACAK YERLER BELİRLENDİ
Engelli vatandaşların simit satacak yerlerinin belirlendiğini belirten Çetinkaya “İlk aşama için 10 tane simit aracı temin edildi. 10 simit arabası için belirlenen yerler ise; Çerkezköy Belediyesi önü, Çerkezköy Sakatlar Derneği karşısı, Çerkezköy Hastanesi kavşağı, SGK önü, Erna Center, Çerkezköy Adliyesi, PTT, Pazar Yeri ve İstasyon binasının çevresi olacak.  Engelli vatandaşlar istediği zaman satışa başlayabilecekler. Ramazan Bayramı’ndan sonra ise gelecek olan 10 simit arabası ile birlikte, toplamda 20 simit arabası satışa başlamış olacak” dedi.

AİLELER DE BULUNABİLECEK
Her gün düzenli olarak engelli vatandaşlara sabah 06.30 itibariyle simit vereceklerini ifade eden Satılmış Arıcı ise “06.30-18.30 saatleri arasında engelli vatandaşlarımız belirlenen yerlerde satış yapacaklar. Engelli satış yapamayacak derecede ise annesi, babası veya kardeşlerden biri, evli ise eşi veya çocuklarından biri ile camekanın başında olacak. Eğer yatalak durumda ise yine anne, baba veya kardeşlerden biri, evli ise eş veya çocuklarından birisi araçtan satış yapabilecek” diye konuştu.

ALİ ERTEM ZİYARET ETTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek engelli vatandaşların bu sevincine ortak oldu. Ali Ertem, sağlanan araçlar ve satış yapılacak yerler konusunda bilgiler verdi. Ertem “Engelli vatandaşlarımızın satış yapacağı yerlerin sabit olmasından yana değilim. Belirlenen yerlere göre eşit bir gelir sağlanamaz. Dönüşümlü olarak satış yapılırsa, herkes eşit parçada yararlanabilir. İlk hafta satışlar yapılsın, ona göre bir plan yapılsın. Eğer engelli vatandaşlarımızın satış noktalarına ulaşımları zor olacaksa, aracın teminatını biz sağlarız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10