Ramazan ve medeniyet anlatıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin ilk gününde İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu “Ramazan ve Medeniyet” konulu konferans verdi.

Çerkezköy 14.07.2013 19:33:00 0
Ramazan ve medeniyet anlatıldı
 RAMAZAN GÖNLÜMÜZE İŞLEMELİ
Önceki gün Anfi Tiyatro’da düzenlenen ve saat 21.30’da başlayacağı duyurulan Ramazan etkinliği, iftar saatinin geç olması dolayısıyla saat 22.30'da başladı. Çerkezköy ilahi grubunun kısa konserinin ardından İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu “Ramazan ve medeniyet” konulu konferans verdi. Ramazan’ın medeniyetin güzelliklerinin şaha kalktığı bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Vakkasoğlu “Peygamber efendimiz ‘oruçluyken biri size sataşırsa ben oruçluyum deyin’ buyuruyor. Oruç bizi melekleştiriyor. Biz yemeyerek içmeyerek meleklere benziyoruz, melekleşiyoruz. Ama kalbimiz Ramazandan önceki gibi duruyorsa gönlümüze Ramazan gelmemiş demektir. Ramazan gönlümüze gelmeli ve gönlümüze işlemeli” dedi.

AFFET Kİ AFFI ÖĞRENESİN
Gönül güzelliğinin yüze yansıması gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, “Ramazan ayı aynı zamanda bir eğitim ayıdır. Ramazanda sonsuz ve sınırsız rahmet yağıyor. Ama bu rahmet gönlümüze de gelmeli” diye konuştu. İnsanlara affetmelerini öğütleyen Vakkasoğlu “Allah’tan af diliyorsunuz. Affet ki affedilesin, affet ki affı öğrenesin” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN BEDAVA FUARIDIR
Ramazan’ın takdir ve tebrik edilecek güzelliklerle donatıldığını ifade eden İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu “Ramazan ucuzluk fuarı hatta bedava fuarıdır. Rabbim ‘rahmet isteyen yok mu, gelin vereyim’ diyor. Ramazanın ilk 10 günü rahmet, ikinci 10 günü mağfiret ve son 10 günü cehennemden kurtuluştur” dedi.

RAMAZAN BİZE İNSANLIĞI HATIRLATIYOR
Ramazanda rahmetin, günahkarları şu ana kadar kulluğunu hatırlamayanları aradığını söyleyen Vakkasoğlu “Ramazan ayı hürmetine önyargı damgalarını yıkıp atalım. Peygamberimiz ‘üzerinden bir Ramazan geçen Müslüman kendisine cennet kapısını açamadıysa yazıklar olsun ona’ buyuruyor. Ramazan bize insanlığı hatırlatıyor” diye konuştu.

VEREREK ALMA KÜLTÜRÜ
Vererek alma kültürünün önemine de dikkat çeken Yazar Vakkasoğlu “Vererek alma kültürü Ramazan’da tavan yapıyor. Sevgili peygamberimiz ‘Zekat İslam’ın köprüsüdür’ buyuruyor. Zekat fakir ile zengin arasında köprü kuruyor. Çocuklarımıza küçük yaşta verme kültürünü öğretmeliyiz. Çocuklarınız oruç tutmak istiyorlarsa izin verin tutabildikleri yere kadar tutsunlar” dedi.  

KUSUR ARAYACAKSANIZ KENDİ KUSURLARINIZI ARAYIN
Müslüman’ın kusur arayan kişi olmadığını ifade eden Vehbi Vakkasoğlu “Kusur arayacaksak kendi kusurlarımızı arayalım” dedi. Çerkezköylülere 3M tavsiyesinde de bulunan Vakkasoğlu “Bunlardan ilki şeytanla ve nefsimizle mücadeledir. Diğeri kendimiz sürekli kontrol altında tutma ve sonuncusu da muhasebedir” diye konuştu. Konferansa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ve vatandaşlar katıldı. Konferansın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na plaket takdim edildi.

Haber / Gülveren VATANSEVER 

0282 726 91 91
0282 747 65 10