“İhracın başı Bülent Belen’dir”

Çerkezköy’de 2 dönemde belediye başkanlığına adaya olan eski ilçe başkanlarından Mustafa Ordu, kendisiyle birlikte görevden alınan yönetime ve basın mensuplarına iftar verdi.

Çerkezköy 15.07.2013 23:15:00 0
“İhracın başı Bülent Belen’dir”
 NASIL AYAKTA DURDUĞUMUZU GÖRÜYORSUNUZ
Önceki akşam Yemek Dünyası’nda düzenlenen iftarda konuşan Mustafa Ordu, “4 ay önce Genel Merkez tarafından görevden alınan Çerkezköy Teşkilatı’nın nasıl dimdik ayakta durduğunu görüyorsunuz. Bu birlik ve beraberliğimizi halkımızdan aldığımız desteğe borçluyuz” dedi.

BALIK HER TARAFTAN KOKMUŞTUR
Vatandaşların Çerkezköy’deki yerel yönetimden inanılmaz sıkıntıları olduğunu ifade eden Ordu, “Balık baştan kokar derler. Ama maalesef Çerkezköy Belediyesi’ni yönetenlerin her tarafı kokmuş. Çerkezköy Belediyesi itfaiyesinde olay oluyor. Hastaneye kadar intikal ediyor. Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’i görevden alıyor. Çerkezköy’ün güzide bir kurumu olan ve toplam 3 bin üyesi olan Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’ın oğluna belediyede bir sürü hakaretlerde bulunan Belediye Başkanı kamuoyuna lanse ediliyor. Kısacası esnaf odasını bile adam yerine koymayan bir yönetim var. Çerkezköy ve halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Her zaman yanınızdayız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

KİMSE KINAMADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ‘Ben halkın hakkını savunmak için yaptım’ şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Ordu, “Bağlık’ta bulunan vatandaş dört katta kalırken, sen Narin Park’a 14 kat veriyorsun. O zaman Bağlık’ta yaşayan vatandaşımızın hakkı yok mudur? Böyle inandırıcı olmayan kelimelerle halkı avutmaya çalışıyor. Yıllardır Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştım. Vatandaşımız ile hep beraber oldum. Bu konuyu kimse kınamadı. Ben Belediye Başkanı Ali Ertem’i ve yönetimini kınıyorum. Ayrıca bu olayların ardından sesi çıkmayan kuruluşları da kınıyorum” dedi.

YÜZLERİ KIZARIYOR MUDUR?
MHP İlçe delegeleri arasında huzursuzluk olduğunu söyleyen Ordu, “Yeni yönetimin başarılı olmasını diliyorum. Yeni yönetim Mustafa Ordu’nun partiden ihracı ile ilgili karar aldı. Bu arkadaşlar yönetime nasıl geldiklerini bilmiyor. Türkiye’de hiçbir yerde uygulanmayan tüzük ve muamele ile görevden alındığımızın farkında değiller. Sağda solda yaptıkları açıklamalarda ‘Mustafa Ordu’yu görevden aldık’ diyorlar. Bu kişiler benim, parti defterleri ile uğraştığımı, birilerinin ismini çizdiğimi belirtiyor. İlçe Seçim Kurulu Çerkezköy’de bütün siyasi partilerin defterlerini istemiş ve 14 parti içinde en düzgün tutulan defter MHP’nin olmuştur. Şimdi sildi ve çıkardı diyenlerin yüzü kızarıyor mudur?” diye sordu.

YATIP KALKIP MUSTAFA ORDU DİYOR
Kendisinin partiden ihraç edilmesinde MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in de payı olduğunu ileri süren Ordu, “İhracın başı Bülent Belen’dir. Mustafa Ordu’yu arkasında bir hortlak gibi görüyor. Bülent Belen, bizim maddi ve manevi desteğimiz ile Ankara’ya gitmiştir. Kendisi, üyelerimizin ceplerindeki ekmek parasıyla çay ısmarlatarak seçim çalışması yapmıştır. Bir kuruş dahi Çerkezköy Teşkilatı’na ve halkına harcamadan Ankara’ya gitmiştir. Benle bu kadar uğraşıyorsun da bu ülkeyi yöneten AK Parti’nin il ve ilçe başkanları ile neden uğraşmıyorsun? Yoksa bu kişiler senin ilçe başkanların ile birlikte mi çalışıyorlar. Tekirdağ’ı çoğunlukta yöneten Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlarının hiçbir hatalası yok mudur? Yatıp kalkıp Mustafa Ordu diyorsun” diye konuştu.

TEŞKİLATLARIN ÖNÜNDEN ÇEKİL
MHP’nin Tekirdağ Büyükşehir seçimleri için çalışması gerektiğini belirten Ordu, “Bülent Belen sağda solda konuşacağına ilk olarak belediyeleri nasıl kazanırım diye çalışmalar yapsın. Teşkilatım Edirne’den Ankara’ya kadar 105 ilçenin içersinde iki tane belediye kazanan tek teşkilattır. Kendisi neden Çorlu’yu kazandıramadı. Sen Tekirdağ’da belediyeyi kazanmaya mecbursun. Bu teşkilatların önünden çekil ve ilçe başkanları adaylarını göstersin. Adaylar çıktıktan sonra da çalışmalarını yapsınlar” dedi. Ordu, Bülent Belen’in doğru dürüst MHP’yi temsil edemediğini ileri sürdü.

YÖNETİM SEÇİMLERE HAZIR DEĞİL
İlçe Teşkilatına da çağrıda bulunan Ordu, “Bülent Belen’in keyfine göre hareket edeceklerine önümüzdeki yerel seçimler için çalışma başlatsınlar. Belediye Başkan adaylarını göstersinler. 16 yıldır Çerkezköy’de ilk kez böyle seçimlere hazır olmayan bir İlçe Teşkilatı görmekteyiz. Seçtikleri isimler arasında Teşkilata hiç uğramayan kişiler var. Bunlara hiç zaman ayırmasınlar. Teşkilatı toparlayıp seçime hazırlansınlar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN START VERECEĞİZ
Büyükşehir seçimleri için beyannamelerinin hazır olduğunu ifade eden Mustafa Ordu, “Ergene Havzası Temizleme, Trakya ve Çevre Planı hazır. Bizler çalışmalara tüm hızıyla devam edeceğiz.  Eski Hayrabolu, Malkara ve Çorlu İlçe Başkanları ile en kısa zamanda iftar yemeğinde bir araya gelip Büyükşehir çalışmalarının startını vereceğiz. Çerkezköy ve Kapaklı’da eski yönetim ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.  

ORMAN KANUNU İLE GÖREVDEN ALAMAZ
Basın mensuplarının “Belediye Başkanlığı makamında yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz ? sorusunu da cevaplayan Ordu, “Mağdurun şikayetçi olmadığı belirtiliyor. Ancak kameraların incelenmesi gerekiyor. Yüzde 99 dövmüştür. Mağduru odaya çağırdığında bu olayı neden gerçekleştirdiğini sormuş. Mağdurda ailesine hakaret edildiğini beyan etmiş. Ali Ertem de aileni bu kadar çok seviyorsan o zaman al götür demiş. Belediye Başkanı olarak vatandaşın hakkını savunuyorsun da çalışanın namusunu korumuyor musun?” diye sordu. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’in görevden alınmasını da kınayan Ordu, “Bu olaya parmak basmayan halkı da kınıyorum. Ali Ertem orman kanunu ile Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’i görevden alamaz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10