Engellilere ‘engel’ çok

Çerkezköy Belediyesi engellilerin rahatlıkla dolaşmasını sağlamak amacıyla bir kaldırımdan diğerine geçmeyi sağlayan rampalar oluşturdu.

Çerkezköy 17.07.2013 02:13:00 0
Engellilere ‘engel’ çok
 RAMPA ÖNÜNE PARK ETTİLER
Belediye tarafından engellilere sunulan imkânlar, insanlar tarafından engelleniyor. Öztrak Caddesi’nde, engelli rampası önüne park eden bazı araçlar engelli vatandaşların geçişini engelledi.  Engelli vatandaşlar, bazı sürücülerin engelli rampası önüne park etmesi nedeniyle beklemek zorunda kaldı. 

ŞERİTLER İŞGAL EDİLDİ
Bununla birlikte görme engelli vatandaşlar için Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılabilirliğini test etmek amacıyla döşenen plastik şeritler, bazı esnaflar tarafından işgal ediliyor. Görme engelliler için yapılan şerit, bazıları tarafından üzerine ticari malzeme ve inşaat malzemesi konulması nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Engelli vatandaşlar, “Bizler sokağa çıkmak istiyoruz. Ama sokağa çıkarken de bir yerden bir yere ulaşımımızı rahatlıkla sağlayabilmek istiyoruz” diyerek vatandaşların engelli rampaları ve görmek engelliler şerifi konusunda daha duyarlı olmasını istedi.

Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10