ÇTSO yönetimi üyelerle iftarda bir araya gelecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Taha Ülker’in Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 17.07.2013 03:33:00 0
ÇTSO yönetimi üyelerle iftarda bir araya gelecek
 HUZUR HAKKI ALINMAYACAK
ÇTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Mehmet Aksoy dışındaki tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Mecliste, toplantı masasının yerinin değiştirilmesi esnasında ortaya renkli görüntüler çıktı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde Huzur Hakkı konusu görüşüldü. ÇTSO Meclis Üyeleri’nin yıllardır bahse konu Huzur Hakkı’nı almadığını anımsatan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Yönetim olarak biz Huzur Hakkı’nı almayacağız. Fakat meclisimiz konuyla ilgili kendi kararını kendisi verecektir” dedi. ÇTSO Meclisi Huzur Hakkı’nın alınmamasını oybirliği ile kabul etti.
HAZİRAN AYI GELİRİ 504 BİN 86,63 TL
Gündem maddelerinin sinevizyon kullanılarak detaylı bir şekilde görüşüldüğü toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Haziran Ayı Gelir-Gider Banka Cetveli ve Mizan görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Haziran ayı gelirinin 504 bin 86,63 TL, Haziran ayı giderinin ise 168 bin 262,24 TL olduğunu belirtti. Haziran ayı itibariyle odanın bankalarda toplam 1 milyon 878 bin 172,95 TL’sinin bulunduğunu söyleyen Hakan Gel, mizanın borç ve alacak hesaplarının ise 5 milyon 552 bin 621.40 TL ile denklik sağladığını ifade etti. Tek tek oylanan bütün hesap kalemleri meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.     
EKSPER SAYISI 18’E ÇIKTI
ÇTSO Temmuz Ayı Meclisi’nde daha sonra yönetim tarafından önerilen Eksper ve Bilirkişi-Hakem Heyeti listeleri görüşüldü. İzzet Atken, İbrahim Uludağ, Fikret Batan, Şahin Şahin, Ahmet Yılmaz, Mehmet Emin Şans, Mümtaz Feroğlu, Mehmet Fatih Sütçüler, Ali Ahmet Aksakal, Enis Öztürk, Fethiye Öztürk, Bora Aydın, Fedahi Güven, Ayla Nalcı, Soner Öztürk, İlker Börekçi, Rafet Ertürk ve Halil Kuşçu’dan oluşan 18 kişilik eksper listesi meclis tarafından oybirliği ile onaylandı.
25 GÜNDE ALINAN RAPOR 3 GÜNDE ALINABİLECEK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva listede yer alan ilk 4 ismin odada daha önceden kayıtlı bulunan eksperler olduğunu belirterek, “Yeni yönetim olarak üyelerimizin işlemlerinin eskisine nazaran çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda eksper sayısını 18’e çıkardık. Böylece önceden 20–25 günde alınan bir kapasite raporu artık 3 günde alınabilecek” diye konuştu.   
BİLİRKİŞİ HEYETİNDE KİMLER VAR?
Eksper Listesi’nin onaylanmasının ardından ÇTSO yönetimi tarafından önerilen Bilirkişi ve Hakem Heyeti listesi meclisin onayına sunuldu. İzzet Atken, İbrahim Uludağ, Şahin Baysak, Ahmet Tüfekçi, İrfan Atmaca, Mehmet Emin Şans, Mehmet Fatih Sütçüler, Ayla Nalcı, Seyfettin Belek, Ethem Güneş, Cenk Vatandaş, Hasan İşcan, Doğa Küçükkısa ve Sinan Sifil’den oluşan 14 kişilik Bilirkişi ve Hakem Heyeti listesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
1000 KİŞİLİK İFTAR VERİLECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nca üyelere iftar verilmesi ve muhtaç ailelere erzak dağıtılması konusu görüşüldü. ÇTSO Yönetim Kurulu’na 25 Temmuz Perşembe günü 1000 kişilik iftar yemeği programı organize etmesi için yetki verilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. ÇTSO’nun bugüne kadar bir iftar yemeği vermediğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Biz bir ilk yapalım dedik. Bu çerçevede üyelerimizle 25 Temmuz Perşembe günü iftarımızı birlikte açmak istiyor, tüm üyelerimizi bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi. Üyelerin tamamına telefon ve mail yoluyla ulaşılamadığını, bu gerçeği 3 ay önceki seçim döneminde hep birlikte gördüklerini söyleyen Kozuva, “Odamızda iki haftadır görev yapan Halkla İlişkiler Sorumlusu Özlem Yılmaz Kıldize, bu sorunumuzu tüm üyelerimizle bire bir görüşerek çözecek” dedi.
BİN 500 AİLEYE ERZAK YARDIMI YAPILACAK
Muhtaç ailelere erzak dağıtımı konusunda TOBB’dan odaya 35 bin TL gönderildiğini belirten ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Oda yönetimimiz bu paraya ek olarak 40 bin TL ayırdı. Toplam 75 bin TL ile ihtiyaç sahibi bin 500 aileye erzak yardımı yapılacak. İhtiyaç sahibi aileler ise meclis üyeleri tarafından belirlenecek” ifadelerini kullandı.
ÜYELERİMİZE BİR SÖZ VERMİŞTİK
Toplantının son gündem maddesinde ise ÇTSO Binası’nın tadilatı konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında bilgi veren Süleyman Kozuva, “Seçimlerde üyelerimize bir söz vermiştik. Şeffaf olacaktık. Kapalı odaları açacağız. Aradaki duvarları kaldıracağız. Bütün üyelerimiz her türlü işlemini çalışanlarımızla yüz yüze görüşerek çözebilecek” dedi. Önceki yönetimden kalan parayla yatırım dışında herhangi bir harcama yapmaya yetkilerinin olmadığını kaydeden Kozuva, “Bu şekilde bir yatırım yapmak için ilgili Bakanlığa yazımızı yazdık. Cevabın gelmesini bekliyoruz” dedi. Kozuva’nın konuşmasının ardından Mimar Melih Aksoy tarafından odada yapılacak tadilatlar hakkında üyelere detaylı bilgi verildi.      
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10