Fatih Terim’in genç aslanlarını arıyorlar

Çerkezköy Galatasaray Futbol Okulu, İstanbul Üniversitesi'nden akademisyen ve uzman hocalar eşliğinde Kızılpınar’da çalışmalarına başladı. Eğitimlerine Oğuzlar Spor Tesislerinde başlayan Galatasar

19.07.2013 22:24:00 0
Fatih Terim’in genç aslanlarını arıyorlar
 Çerkezköy Haber - Saygılı, kültürlü genç sporcuların yetiştirilmesini ve Türk spor camiasına kazandırılmasını hedefleyen Galatasaray Futbol Okulu uzman antrenörler ve akademisyenler eşliğinde çalışmalara devam ediyor.

50 ÖĞRENCİMİZ VAR
Futbol okulunun amaçlarından bahseden Galatasaray Futbol Okulu sorumlusu Süleyman Karakaya “ Eğitime başladığımız ilk haftalar olmasına rağmen Galatasaray futbol okulunu tercih eden 50 öğrenci var. Bu durum bize olan ilginin daha da artacağının göstergesidir. Galatasaray örf ve adetlerine, sporun evrensel boyutlarındaki sevgi, kardeşlik ve Fair-Play ilkelerine bağlı, saygılı ve kültürlü genç sporcuların yetiştirilmesi için gerekli eğitimin verilmesi olduğunu amaçlıyoruz” diye konuştu. Karakaya  ayrıca uzman ve akademisyen hoca kadrosuyla sporcularımıza bilimsel testler uygulanarak, spor da yetenekli bireylerin tespit edileceğini, bu yetenekli sporcuların öncelik ile Galatasaray’a, sonra Türk ve Dünya spor camiasına kazandırılacağını vurguladı.

“VELİLER BİLGİLENDİRİLECEK”
Çalışma sistemleriyle ilgili bilgiler veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Orkun Akkoç, sporda en önemli unsurun doğru altyapı eğitiminin olduğunu ifade edip, profesyonel ve akademisyen hocalar eşliğinde yaş gruplarına göre, uygulamalı ve teorik olarak özel antrenmanların önemini vurguladı. Eğitimlerden bahseden Akkoç “ Eğitimlerimizin uygulama bölümleri teknik, taktik ve motorik özelliklerin gelişimi olarak, Teorik bölümleri ise genellikle 15-20 dakikalık sağlıklı beslenme, sporcu yaralanmaları, sporcu gelişimi ve futbol oyun kuralları görsel olarak konusunda uzman hocalar tarafından verilecektir. Futbol okulumuzda verilen eğitimlerin pekiştirilmesi açısından diğer spor okulları ve kulüpleri ile dostluk müsabakaları yapılmaktadır. Özellikle öğrencilerin okul başarıları bizim için ön planda olduğu için ders notları yakından takip edilerek başarı ortalaması düşen öğrencilerin ders notlarını yükseltmesi konusunda rehberlik edilecektir. Öğrencilerimizin futbol gelişimleri yakından takip edilerek veliler bilgilendirilecektir’’ dedi.

YILDIZ OLMAK İSTİYORLAR
Çocuklara ve gençlere sağlıklı ve profesyonel spor ortamının sağlanması gerektiğini söyleyen futbol okulu öğrencilerinden Eren Yazı, Galatasaray’ın milli sporcuları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi yıldız olmak istediğini söyledi.

6-15 YAŞ’A EĞİTİM VERİLİYOR
Çerkezköy Galatasaray Futbol Okulunda yaz tatili dönemlerinde hafta içi, okulların açık olduğu dönemlerde ise hafta sonları 6 ile 15 yaş arası gruplara eğitim veriliyor. Akkoç,12 ay boyunca devam edecek olan futbol okulunda, yılın çeşitli dönemlerinde yetenekli sporcuların Galatasaray’ın alt yapısına seçilme şansları bakımından Metin Oktay tesislerine gitmeleri sağlanacağını ifade ettiler. Servis hizmeti ile ilgili ise bilgi veren Akkoç, Çerkezköy’den, Veliköy’den, Kapaklı’dan ve Karaağaç’tan öğrencilerin evlerine yakın güzergâhlardan alınıp spor okuluna, yine eğitimler sonunda da evlerine taşınıyorlar. Bize destekleri olan Kardeşler Yapı’ya çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10