Zenginal, yabancı öğrencileri ağırladı

16 yabancı uyruklu öğrenciyi misafir eden Özel Gülerçin Koleji, yaz kampının ikinci haftasında öğrencilerle birlikte kurumları ziyaret ediyor. Kendi ülkeleriyle Çerkezköy arasında bir hayli farklar olduÄ?

Çerkezköy 22.07.2013 22:46:00 0
Zenginal, yabancı öğrencileri ağırladı
 Çerkezköy Haber - Özel Gülerçin Koleji yaz kampı öğrencileri,  Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal’ı ziyaret etti.

OKUL ŞEHİR MERKEZİNE UZAK
12 Temmuz’da Çerkezköy’e gelen 7 Fransız, 2 Danimarkalı, 3 İtalyan, 2 Sırbistanlı, 1 Finlandiyalı ve 1 Avusturyalı olmak üzere toplam 16 yabancı uyruklu öğrenci, dün saat 14.00’da Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı makamında ziyaret etti. Özel Gülerçin koleji kurucusu Bülent Gülerçin ve Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in de katıldığı ziyarette tercüman vasıtasıyla öğrencilere Çerkezköy ile ilgili izlenimleri soruldu.  Çerkezköy’ü beğenmelerine rağmen, okulun şehirden uzak olduğunu belirten öğrenciler, tekrar Türkiye’ye gelmek istediklerini söylediler.

ÜLKEMİZ ÇOK KÜLTÜRLÜ
Kendi ülkeleriyle Çerkezköy arasında bir hayli farklar olduğunu ifade eden yabancı öğrenciler, bu farklılıkların yemek kültürü, ezan sesi gibi etkenler olduğunu ifade ettiler. Yabancı öğrenciler “Tekrar Türkiye’ye gelmek ister misiniz?” sorusuna, gelmek isteriz şeklinde cevap verdiler.  Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal Türkiye’nin çok kültürlü bir ülke olduğunu belirterek, doğuya gidildikçe çok daha farklı kültürlerle karşılaşılabileceğini ifade etti. Zenginal, “Türkiye Avrupa ile Asya arasında bulunmaktadır. Burası Trakya Bölgemiz. Biraz daha Avrupa’ya yakın bir bölge. Doğuya doğru gittiğinizde daha farklı kültürlerle karşılaşırsınız. Karadeniz, Marmara Güney Doğu hepsi birbirinden farklıdır. Hem kültür hem de iklim olarak bu farklılıkları görmeniz mümkün” diye konuştu.

Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10