Almanlardan Tagid Ziyareti

Sakarya, Kocaeli ve Tekirdağ illerinden birinde yatırım yapmak için Türkiye'de bulunan Alman işadamları, Trakya Genç İşadamları Derneği'ni (TAGİD) ziyaret etti.

Tekirdağ 23.07.2013 19:33:00 0
Almanlardan Tagid Ziyareti
 Çerkezköy Haber - Alman işadamları ilk olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek bölge ekonomisi, yatırım imkânları ve kurulumu tamamlanan yeni sanayi alanları hakkında bilgiler aldı.

30 FİRMAYI TEMSİLEN GELDİK
Heyet sonrasında Çorlu'ya geçerek Tagid Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat'ı ziyaret etti. Heyet üyeleri kendilerinin Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen 30 firmayı temsilen 5 firma olarak geldiklerini ve bu firmaların KOBİ ölçeğinde olduklarını kaydetti. Alman işadamları, yatırım yapılacak sektörlerin ise makine, enerji ile teknolojik yatırımlar olduğunu ifade etti.

CAZİBE MERKEZİ OLACAKLAR
Tagid Başkanı Ali Canyurt, yaptığı konuşmada, "Tekirdağ ve bölgesi ülkemizin sanayisinin belkemiğini oluşturan bir bölge, Firmaların burada yatırımları ve yatırım çalışması var. Bu çalışmalar şu an ISOB ve çok yakında bir tarihte OSB olarak faaliyete geçecek olan sanayi alanlarının oluşması ile Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy bölgeleri daha çok cazibe merkezi olacak. Tekirdağ'ın limana yakın olması, demiryolu ve havayolu ulaşımının olması, Avrupa'ya açılan bir kapı konumunda olması bu bölgeye yatırım konusunda önemli bir tercih nedenidir" dedi. Bu çalışmalarda büyük emek harcayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'ya teşekkür etmeyi bir borç bildiklerini dile getiren Canbulat, ayrıca kendisini ziyaret eden Alman konuklara da teşekkür etti.

Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10