Aday adayları içinde en şanslısı benim

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte siyasi partilerin aday adayları da netleşmeye başlıyor. CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri de bunlardan biri. CHP çatısı altında hizmet etmenin gururunu yaş

Çerkezköy 24.07.2013 18:44:00 0
Aday adayları içinde en şanslısı benim
 Çerkezköy Haber - CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, Çerkezköy ve Belediye Başkanlığı’na ilişkin sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Aday adaylığı düşünceniz ne zaman başladı?
Aday adaylığım konusundaki düşüncelerim bir yıl öncesine dayanmaktadır. Akademisyen bir arkadaşımla birlikte,  çalışmayı ilke edinmiş, dürüst ve azimli bir Belediye Başkanı’nın Çerkezköy’de neler yapabileceği konusunda detaylı çalışmalarımız oldu. Birçok sonuca ulaştık. Yapılabilir ve makul sonuçlar. Bunların hayata geçirilmesi gerektiğini ve bunun mevcut yönetimle mümkün olmadığını anladığım için Belediye başkanı aday adaylığımı açıkladım.

Bu çalışmalarınızda halkın nabzını tuttunuz mu?
Halkımızın beklentileri, bu çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. Biz çalışmalarımızda 2 bin kişiye ulaştık. İnsanımızın eksik bulduğu, hiç olmayıp yapılmasını dilediği hizmetler var. Tabi bu araştırmalarımız sadece Çerkezköy ile sınırlı kalmadı. Büyükşehir olmamız nedeni ile Veliköy ve Kızılpınar halkının da hassasiyetlerine dikkat ettik. Her iki beldenin insanı ile her konuda birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Çerkezköy’de uygulamayı planladığınız projeleriniz var mı?
Biz özellikle yerel seçimlerden galip çıkacağımıza inanıyoruz. Göreve geldiğimizde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerin içine Bursa Nilüfer ve Eskişehir belediyelerinden edindiğimiz bazı projeleri de ekledik. Sorunlar ve çözümleri şeklinde raporlar tanzim ettik. Tabi bu projelerimizi gelecek günlerde halkımızla paylaşacağız.

Neden CHP?
CHP 2008 yılından beri içinde olduğum bir parti. Zaman zaman yönetiminde bulunduğum ve gönül verdiğim bir partidir. Her şeyden önemlisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet tarihinin ilk partisidir.  

Çerkezköy’de, CHP’ye geçen yıllara oranla bir yöneliş olduğu söylenebilir mi?
Bu dönem partimize inanılmaz bir ilgi var. Bunun aday adaylarının çokluğu ile ilişkilendirilmesi doğru olmaz. Aday adaylarıyla iktidara ulaşılmıyor. Bugüne kadar gidilmeyen her yere giderek insanımızla kucaklaşmaya çalışıyoruz. Samimiyetimizle, özverili çalışmalarımızla Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı alacağız. Şayet adaylığımız söz konusu olmazsa bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada partimin arkasında olacağımı ifade etmek istiyorum. 

Belediye Başkanı olduğunuz takdirde neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Çerkezköy Belediye Başkanı sosyal bir belediyecilik sergileyemedi. Oysaki Çerkezköy küçük bir Türkiye örneğidir. Farklı kültürlerden insanlarımızın yaşamış olduğu bir yer. Bu kültürlerin yaşatılması ve harmanlanması adına çalışmalar yapılmadı. Çerkezköy’de kazanan vatandaşımız, kazandığını Çorlu’da ya da İstanbul’da harcıyor. Ben, Çerkezköy’de bu eksikliğin giderilmesi, Çorlu ve İstanbul’daki insanların Çerkezköy’e gelmesini sağlamayı amaçlıyorum. Oluşturacağımız bilim merkezlerinde ailelerin huzur içerisinde zaman geçirmesini sağlayacağız.

Çerkezköy’de imar konusunda farklı bir uygulama içinde olacak mısınız?
Belediyeyi kazanmamız halinde ekiplerimiz içerisinde şehir ve çevre mühendislerimiz olacak. Çerkezköy hangi yönde büyümeye elverişli ise, imar konusunda o yönde çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. Bu konudaki çalışmalarımızı proje bazında basınla paylaşacağız. İnsanımızı akşamları sokağa çıkarabilmenin altyapısını oluşturacağız. Akşam saatlerine kadar işiyle meşgul olan insanımız, akşamdan sonra kafasını ve bedenini dinlendirebilecek. Bunu Veliköy ve Kızılpınar’da da yapacağız.

Aday adayları içerisinde en şanslı kimi görüyorsunuz?
Bizim partimizden aday adaylığını açıklamış olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli insanlar. Aday adaylarının bu derece değerli olması partiye artı değer katıyor. Fakat aday adayları içinde her kesimden insanın ulaşabileceği kişinin ben olduğumu söyleyebilirim. Değerlerine sahip bir ailenin ferdiyim. Daha önce ulaşılmayan bazı kesimlere ulaşmanın çabası içinde olcağız. Bu benim siyasi çalışmalarımın önemli bir bölümünü oluşturacaktır.

Sizce CHP “bazı kesimleri” göz ardı etmekle, yanlış bir politika mı güttü?
Bu gibi hataları her parti gibi CHP de yapmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamada “Bir kesime öcü gibi baktık” açıklamasını yapmıştı. Artık bu hatanın içerisinde olmayacağız. Her kesime ulaşıp, her insanımızla kucaklaşacağız. Çalışmalarımızı örgütümüzle birlikte yürüteceğiz. 2014 yılı yerel seçimlerinde, ilçemizde hoşgörü, sevgi ve saygıya dayalı bir seçim dönemi geçireceğimizi umuyorum. 

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10