Yürüyen Tabut

Çerkezköy'lülerin Erna Center’da bulunan Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü’ne gidebilmek için kullandıkları asansör adeta Allah’a emanet gidiyor. Binadaki 2 asansörden biri y

Çerkezköy 26.07.2013 03:34:00 0
Yürüyen Tabut
 Çerkezköy Haber - Üç devlet kurumunun ve özel sektörün kullanmak zorunda kaldığı asansör her an birilerinin canını yakacak derecede bakımsız. Kullananların korkulu anlar yaşamasına neden olan asansör, görünümüyle de tehlikenin habercisi. Asansörü görenler bunu kullanmanın akıl karı olmadığını ifade ediyor.  
 
BU ASANSÖRÜ KULLANMAK İNTİHAR DEMEKTİR
Yılbaşından bu yana ilçedeki bütün asansörleri özel denetim kurumları aracılığıyla denetleyen Çerkezköy Belediyesi, ilk üç ayda denetlediği asansörlerden 200’ünü “Can Güvenliği Tehlikesi Var” anlamına gelen kırmızı etiketle etiketlemişti. Erna Center’daki asansör de bunlardan birisi. Fakat bugüne kadar hiçbir bakım yapılmamış. Vatandaşlar, bu asansörü kullanmanın intihar anlamına geldiğini belirtiyor.
 
PEKİ VATANDAŞ NE DİYOR?
 
Emrah Günbatımı: “Bu binada sürekli işim oluyor. Asansör benim için bir kolaylık olması gerekirken, bu ürkütücü asansöre binmekten korkuyorum. Sarsıntısının fazla olmasından dolayı düşeceğini düşünüyorum. Asansörün bu hali ile kullanılması intihardan farksızdır .” 
 
Cemal Güçbilmez: “Engelli vatandaşlar için merdivenler bir eziyet. Buradan yukarı çıkmaları imkânsız. Fakat kullanabilecekleri doğru düzgün bir asansör de yok. Bu asansöre binmek cesaret ister. Sadece engelliler değil. 5’inci ya da 6’ncı kata hiç kimse yürüyerek çıkmak istemez. Herkes bu asansörü kullanıyor. Ama asansörü kullanmak resmen intihar.” 
 
Hesna Hoguş: Asansörler için denetlemeler yapıldığı söylenmişti. Herhalde bu asansör gözden kaçmış olmalı. Ben bunun bakıma alınmasından ziyade yerine yenisinin konmasını tercih ederim. Aslında insanımız da çok duyarsız. Vatandaşlarımız çürümüş bir asansöre her zaman binmesine rağmen ses çıkarmıyor.”
 
Mustafa Murat Akdeniz: Bu asansörün çöpe atılması için kapısının kapanma şekli ve tabanın çürümüş olduğunu görmek yeterlidir. Ne var ki insanımızın gördüğünü, yetkili ve sorumlu kişiler bir türlü görmek istemiyorlar. İşin doğrusu on katlı bir binada böyle bir asansörün olması düpedüz insanımızı hiçe saymaktır.”
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10