Atanamamalarını protesto ettiler

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nda (AYÖP) buluşan protestocular Çerkezköy Belediye Meydanı’nda basın bildirisi okuyarak hükümeti pretosto ettiler.

Çerkezköy 26.07.2013 21:05:00 0
Atanamamalarını protesto ettiler
 Çerkezköy Haber - Atanamadığı için inşaatta çalışırken iş kazası sonucunda ölen Beden Eğitim Öğretmeni Murat Karabaş’ın üzüntüsünü yaşayan öğretmenler, diğer atanamayan öğretmenlerin en kısa sürede atanmalarını istediler.
 
ÖĞRETMENLİĞİ YAŞAMADAN ÖLDÜLER
AYÖP üyeleri yaptıkları basın açıklamasında Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybeden, yaralanan ve tutuklanan arkadaşlarını selamladılar. AYÖP üyeleri ayrıca basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler: “Bu ülkede her gün yüzlerce işçi iş kazalarında, yaşam halklarına sahip çıkan insanlar herkesin gözü önünde onlarca öğretmen hiçbir geçerliliği, güvenirliği kalmamış kpss nedeniyle hayatını kaybetmekte aslında göz göre göre katledilmektedir. Yıllarını bu mesleğe veren arkadaşlarımızın ne yazık ki son nefeslerini öğretmen olup ataması yapılmadığı için verdiler. En son Mehmet sadık Güneş ile birlikte 37 öğretmenimiz kpss nin bizlere ve çevremize dayattığı yetersizlik psikolojisine daha fazla dayanamamış çare olarak intiharı seçmiştir.”
 
BİZİ GÜVERCİNLERE BENZETİYORLAR
 Yapılmış olan basın açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Bizler inşaatlarda çalışmaya, simit satmaya, mezara mecbur bırakanlar Eminönü Camisi önünde yem bekleyen güvercinlere benzetenler, öğretmenlik konusunda yetersiz olduğumuzu düşünenler bizler ücretli öğretmen olunca MEB nın mali yükünü azaltınca bizleri öğretmen olarak görmekte ve sömürmekteler. Bizler sizlerin plansız, programsız eğitim politikaları ve geçerliliğini ve güvenirliğini çoktan yitirmiş bir sınav yüzünden daha fazla arkadaşımızı toprağa vermek istemiyoruz.”  Platform üyeleri protesto sonrasında olaysız bir şekilde dağıldılar.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10