ÇTSO Bir İlke Daha İmza Attı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programı, adeta bir şölen havasında gerçekleşti. Yaklaşık bin 250 Oda Üyesinin katıldığı iftarda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odas?

Çerkezköy 27.07.2013 01:46:00 0
ÇTSO Bir İlke Daha İmza Attı
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ramazan Ayı dolayısıyla Turkuaz Restaurant’ta düzenlediği iftar programı, davetlilere “Yok Böyle Bir İftar” dedirtti.

BİN 250 KİŞİ ORUCUNU BİRLİKTE AÇTI
ÇTSO tarafından ilk kez düzenlenen iftar programına olan yoğun ilgi, oda üyelerinin yıllardır böylesi bir etkinliğe ne kadar özlem duyduğunu gözler önüne serdi. İftar programına giden araçların fazlalığı nedeni ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü mevkiinde trafik akışı oldukça yavaşladı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Meclis Üyeleri ile birlikte davetlileri kapıda karşıladı. Yaklaşık 2 bin kişinin aynı sofrada bir araya geldiği yemekte, davetliler daha sonra emekli Çerkezköy Müftüsü Musa Doğruer ile birlikte yemek duası etti. İftar boyunca slayt gösterisi ile Odanın kuruluşundan bu yana görev yapan Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri davetlilere tanıtıldı.     

GÜÇLERİN BİRLEŞMESİ, AYRILMASINDAN DAHA İYİDİR
İftar sonrası günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ÇTSO’nun genç Başkanı Süleyman Kozuva’nın yapması beklenirken, konuşmayı ÇTSO’nun 70’lik Meclis Başkanı Taha Ülker yaptı. Oda üyelerinin teveccühü ve Süleyman Kozuva’nın liderliğinde çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Taha Ülker, “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. En kısa sürede yeni yol haritamızı belirleyerek, sanayi ve esnaf erbabına en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi. Son zamanlarda Ticaret ve Sanayi Odası kurulmasının gündemde olduğunu belirten Ülker, “Esasen güçlerin birleşmesi, ayrılmasından daha iyidir” dedi. 

ÇERKEZKÖY BÖLGENİN ATAR DAMARI
Taha Ülker’in konuşmasının ardından söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Hiçbir ayrım yapmadan hepimizi bu muhteşem sofrada buluşturan başta Süleyman Kozuva olmak üzere tüm ÇTSO Yönetimi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy ve Tekirdağ’ın bölgede ve ülkede sanayi alanında lider olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Yüceer, “Çerkezköy, yaptığı çalışmalarla adeta bölgenin atar damarı konumundadır” dedi. Konuşmasının sonunda bu birlikteliğin devamını dileyen Yüceer, “Umarım bu birlikteliğiniz, uluslararası rekabet ve bölgesel kalkınma çalışmalarına da katkı sağlar” diye konuştu.

AYRILIK SİNYALİ Mİ?
ÇTSO’nun şölen havasında geçen iftar programına Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Çerkezköy ve civarında düzenlenen her programa katılan ÇOSB yetkililerinin, ÇOSB içerisindeki Turkuaz Restaurant'ta düzenlenen iftar programına katılmaması akıllara, 'Bu bir ayrılık sinyali mi?' sorusunu getirdi. ÇTSO’nun iftar programını OSB içinde bulunan bir mekanda yapma jestine rağmen, OSB yönetiminin hiçbir kademesinden tek bir ismin dahi bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Bu durum ÇTSO ile ÇOSB arasındaki soğuk savaşı bir kez daha gözler önüne serdi.

BİRLİK BERABERLİK YOLUNDA ATILAN İLK ADIM
İftar Programı sonrası yönetimi ve personeli ile birlikte organizasyonun değerlendirmesini yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO tarihinde böyle bir organizasyonun ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, "Allah'a şükürler olsun ki böyle bir organizasyonu alnımızın akıyla tamamladık. Bugün gelinen nokta ÇTSO Üyeleri ile Oda Yönetimi arasındaki buzların, yavaş yavaş erimeye başladığını gösterdi. İnşallah bu iftar programı, ÇTSO Yönetimi ve Oda Üyelerinin adeta 'et ve tırnak' misali birlik ve beraberlik içinde olması yolunda attığı ilk adım olur" ifadelerini kullandı.

AYRILMAK İSTEYEN BİZ DEĞİLİZ!
ÇTSO Yönetimi olarak bugüne kadar sanayici üyelerin odadan ayrılmalarını istemediklerini ifade eden Kozuva, “Tekirdağ Sanayi Odası kurulması kararı alındığında bu oluşuma karşı da çıkmadık. Buna rağmen bazıları tarafından Sanayici Üyelerimizin ÇTSO'dan ayrılmasını biz istiyormuşuz gibi dedikodular üretildi. Ancak bu akşam yapılan iftar programına ÇOSB yetkililerinin katılmayışı, kimin ayrılmak istediğini de apaçık ortaya koymuştur" diyerek adeta iftar programına katılmayan ÇOSB yönetimine sitemini dile getirdi.

YAKLAŞIK BİN 250 KİŞİ KATILDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş tarihi olan 1994 yılından bu yana ilk kez düzenlediği iftar programına Programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bölgede görevde bulunan Adalet Baş Müfettişi ve Adalet Müfettişi, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmazer, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk,   Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Arslan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vergi Dairesi Müdürü Abdulkayyum Karayel, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Tekirdağ İl Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İş-Kur İlçe Müdürü Ercan Sözen, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Çerkezköy Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Rüştü Eryılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Saray Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AKP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve Üyeleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Güney ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu Ticaret Borsa Başkan Vekili Erdoğan Eren, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, Sivil Toplum Kuruluşları üye ve temsilcileri, Çerkezköy okul müdürleri, Çerkezköy Mahalle ve köy Muhtarları ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10