AK Parti sahurda basınla buluştu

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı önceki gece düzenlediği sahur programında ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi.

Çerkezköy 28.07.2013 19:26:00 0
AK Parti sahurda basınla buluştu
 GAZETECİLİK MEŞAKKATLİ VE KUTSAL BİR MESLEK
Şanlıurfa Kebap Salonu’nda önceki gece saat 01.00 sıralarında düzenlenen sahur programına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı. Sahur programının Türk Basınından Sansürün Kaldırılışı’nın 105. yıldönümü dolayısıyla düzenlediklerini ifade eden Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Tanıtım Medya Başkanı Nuray Sivri, “Meşakkatli ve kutsal bir mesleği icra eden gazeteciler kamuoyunu doğru bilgilendirme adına etkin bir şekilde çalışıyor. Bu süreçte birçok zorlukla karşılaşan gazeteciler tüm olumsuzluklara rağmen olayları doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşma gayreti içindedir. Bu çerçevede tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum” dedi.
 
MİLLİ KONULARDA ZAMAN ZAMAN SANSÜR UYGULANABİLİR
Sözlerine geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Tanıtım Medya eski Başkanı Rahmi Lüle’yi anarak başlayan Alaettin Demirbağ da basının işinin oldukça zor olduğunu belirterek, “Basının doğru ve tarafsız haber yapması gerekiyor. Bu anlamda çok önemli bir görevi icra ediyor. Biz Çerkezköy basınımızdan çok memnunuz” dedi. Sansürün her alanda kaldırılması gerektiğini belirten Demirbağ, “Milli konularda zaman zaman sansür uygulanabilir. Ama genel anlamda sansür kaldırılmalıdır” diye konuştu.
 
DÜNYA MISIR’A DUYARSIZ KALDI
Mısır’da şiddetli bir sansür uygulandığını söyleyen Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı ise “Darbeye darbe deme cesaretini gösteremeyerek Dünya bu duruma duyarsız kalıyor. Önceki gün yaşanan olaylarda 200 kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı. BU tablo modern dünyanın gerçek yüzünü yansıtmaktadır. Gezi Parkı olaylarını tüm dünyaya izleten fakat Mısır’a duyarsız kalan global basını da şiddetle kınıyorum” dedi ve Mısır’da halk ve demokrasi yanlılarının verdiği mücadelenin zaferle sonuçlanmasını temenni etti. 
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10