Canbulat, “Kardeşlik Köprüleri Kurduk”

TAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir ucu olan Çorlu’dan kalkıp ülkenin diğer ucu Kars'a bölgenin yatırım olanaklarını görmek için geldiklerini s?

Çorlu 28.07.2013 19:27:00 0
Canbulat, “Kardeşlik Köprüleri Kurduk”
 Çerkezköy Haber - Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) iş olanaklarının değerlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının yerinde görülmesi amacıyla geldikleri Kars'ta ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek kardeşlik köprüleri kurdu.
 
BİZİ ÇOK HOŞ KARŞILADILAR
Ziyaretleriyle doğu ile batı arasındaki hem ticari manada kardeşliği hem de ekonomik manada kardeşliğin köprülerinin atılmasına katkı sunmak istediklerine dikkat çeken Canbulat, "Cumhuriyetin temellerini oluşturan Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti'nin kurulduğu Kars'a gelişimizde ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettik. Bizi çok hoş karşıladılar. Bölgenin hayvancılık ve tarım alanlarında yatırıma ihtiyaç duyduğunu Başkan Fahri Ötügen'den öğrendik. Yanı sıra ziyaret programımız kapsamında ihtiyaç sahibi aileler ile bir araya geldik kardeşlik köprüleri kurduk." dedi.
 
KARSI UNUTMAYACAĞIZ
Kars'ın yatırıma ihtiyaç duyulan alanlarını ticaret odası başkanının ağzından bire bir duyduklarını ve istişarelerde bulunma fırsatı buldukları ifade eden Tagid üyesi Metin Esatoğlu ise "Bu ziyaret ile Türkiye'nin sadece batıdan ibaret olmadığını bir nevi görmüş olduk." ifadelerini kullandı. Ziyaret ile Çorlu ve Kars arasında kardeşlik köprüleri de kurmayı hedeflediklerini dile getiren Ali Cörüt de bu diyarların gelip görmeden bilinmediğini ve kendilerinin de gelip görme fırsatı elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çörüt, amaçlarının sadece yardım yapmak değil de tanıştıkları insanlarla kardeşlik bağı kurmak olduğunu da ifade etti. İki günlük programlarında Kars'ta insanların kendilerini sevgiyle kucakladığını aktaran Hüseyin Darcan'da burada varlıklarıyla bir şeyler hissettirmeye çalıştıklarını Çorlu'ya dönüşlerinde Kars'ı unutmayacaklarını kaydetti.
 
KAPILAR ARDINA KADAR AÇILDI
Diğer taraftan Çorlulu iş adamlarının gıda paketlerini hazırlayan Kimse Yok mu Derneği Kars Şube Müdürü Zafer Aslan ise iş adamlarına ihtiyaç sahibi aileler adına teşekkür ederek ziyaret programlarının devamını beklediklerini söyledi. Aslan, "Serhat şehrimizin sokaklarında, ilçelerimizde ve köylerimizde kapılara dokundular bizim adımıza 'kimse yok mu' dediler. Cevabını da kendileri verdiler 'biz varız' diye. Tekrar tekrar ailelerim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. Öte yandan TAGİD üyeleri 90 bin şehidin donarak beyaz karlara düştüğü Sarıkamış ilçesini de ziyaret ederek Kars'tan ayrılacak.
 
Haber Merkezi
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10