“Geri adım atmasını biliriz”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Turkuaz Restaurant’ta düzenlediği iftar yemeğinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili konuşan Mandalı, Kap

Kapaklı 30.07.2013 19:29:00 0
“Geri adım atmasını biliriz”
 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi tarafından önceki gün düzenlenen iftar yemeği yediden yetmişe herkesi aynı sofrada buluşturdu. Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Serpil Sevgi, Mustafa Serat ve Adem Sekmen, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve belediye çalışanları ile eşleri katıldı.
 
BAŞKAN DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADI
Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı yemek renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Mandalı ve Başkan Yardımcıları davetlileri kapıda karşılayarak, tüm misafirler ile yakından ilgilendi. İlahiler eşliğinde iftar yemeği yenilirken, belediye çalışmaları slayt gösterimi ile gösterildi.
 
“ÇOK ŞANSLI BİR BAŞKANIM”
Yemeğin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Başkan İrfan Mandalı, siyasete adım attığı 26 yaşındaki heyecan ve umudundan hiçbir şey kaybetmediğini belirterek, başkanlığı döneminde çifte mutluluk yaşadığını söyledi. Mandalı, “Ben çok şanslı bir belediye başkanıyım. Benim dönemimde Kapaklı 1986 yılında belde unvanını alırken, şimdi de ilçe unvanını aldı. Bu her başkana nasip olmayacak bir mutluluk. Bu yüzden kendimi çok şanlı hissediyorum. Kendimi şanlı hissetmemim diğer bir nedeni de mesai arkadaşlarımdır. Ne kadar çok şanslıyım ki benim mesai arkadaşlarım ‘saat beş olsa da eve gitsem’ diye düşünmüyor. Gerekirse fazla mesaiye kalıyor ama işini en güzel şekilde yapıyor” dedi.
 
“BORCU OLMAYAN BELEDİYEYİZ”
Kapaklı Belediyesi’nin hiçbir zaman faiz ödeyen bir belediye olmadığını ifade eden Mandalı, önümüzdeki günlerde ilçeye 20 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılacağının müjdesini verdi. Borcu olmayan bir belediye olduklarını vurgulayan Mandalı, “Geçtiğimiz günlerde yapılan istatistikler ne kadar örnek bir belediye olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Biz hiç borcu olmayan belediyelerdeniz. Biz de bir firma işi yapıyorsa en geç bir hafta sonra parasını alır. Bazen ağlıyor. Bazen gülüyoruz. Ama hep birlikte sorunların üstünden gelmeyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“SİLİVRİ’DEN SİZLERİN HİZMETKÂRI OLARAK ÇIKTIK”
2009 yılında Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 kişi ile birlikte ihaleye fesat karıştırma iddiası ile Silivri Cezaevi’ne gönderildiğini hatırlatan Mandalı, “2009 yılında biraz içeride istirahat ettik. 5 ay gibi bir sürenin ardından halkımıza hizmetkâr olarak geri döndük. Biz bildiğimiz yoldan şaşmıyoruz. Sizlerle olmaktan çok mutluyum. Ekibim ile birlikte sizden enerji alıyoruz. İş veya aş baştan kokar. Kılı kırk yararak bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
BAŞKANDAN ÜSTÜ KAPALI UYARI
2014 yılının Mart Ayı’nda yapılacak yerel seçimler ile ilgili de konuşan Mandalı, memurları üstü kapalı bir şekilde uyardı. Başkan Mandalı, “Biliyorsunuz önümüzdeki yerel seçimlere az bir süre kaldı. Aramızda önümüzdeki seçimlerde beni desteklemeyecek mesai arkadaşlarım var hepsine saygı duyuyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki başkanlık için aday olan arkadaşlar size ‘seni bir daire başkanlığına getireceğim’ diyebilir. Bunlara itibar etmeyin. Yasalar ile yönetilen bir ülkeyiz. Unutulmamalıdır ki bu konuların mevzuatla doğrudan ilişkisi var” dedi.
 
“KAZANMASINI BİLDİĞİMİZ GİBİ VAZGEÇMESİNİ DE BİLİRİZ”
Eğer Kapaklı halkının kendisini istemediği kanaatine varırsa başkanlık için aday olmayacağını belirten İrfan Mandalı, “Biz şuan seçim periyoduna girmedik. Daha çalışmalara başlamadık. Ama şunu tüm samimiyetim ile söyleyebilirim ki, eğer halkımın beni istemediğini düşünürsem aday olmam. Biz kazanmasını bildiğimiz gibi vazgeçmesini de biliriz. Kazanma şansım yoksa aday olmayacağım. Ben sizinle var oldum, olmaya da devam edeceğim” diyerek önümüzdeki seçimler için net konuştu.
 
“KAPAKLI’NIN SOSYAL HAYATINA RENK KATIYORUZ”
Yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Mandalı, önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri yeni projeler ile Kapaklı’nın sosyal hayatına renk getireceklerini belirtti. İrfan Mandalı, “ Biz 6 milyon TL’lik yol ihalesi ile başta Bahçelievler olmak üzere İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet mahallemizin yollarını asfalt yaparak fiziki belediyecilikteki iddiamızı sürdürdüğümüz gibi düzenlediğimiz festivaller ile de sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalara imzamızı atıyoruz. Kapaklı çok büyüdü. Bir zamanlar 3 bin 500 hektar olan İlçemiz, şuanda yaklaşık 20 bin hektar. Biz de bu büyüme doğrultusunda çalışmalarımıza hız verdik. Buradan tüm hemşerilerimize şunun da müjdesini vermek istiyorum. Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçe merkezimizde bulunan çocuk oyun alanlarından köylerimize de yaptıracağız. Belediye olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.
 
Haber / Kübra AŞIK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10