Cumhuriyet Mahallesi’nde su sorunu ortadan kalkacak

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yeni hidrofor merkezi faaliyet girdi. Cumhuriyet Mahallesi ve Feyzullah Toprak Konutları’nda yaşanan su sorunu bu sistem ile birlikte ?

Çerkezköy 1.08.2013 19:42:00 0
Cumhuriyet Mahallesi’nde su sorunu ortadan kalkacak
 İNCELEME YAPTILAR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 16.00’da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ve Su ve Kanalizasyon İşleri Şefi Özcan Tayan ile birlikte Tepe Emlak Konutları’nda bulunan hidrofor merkezinde incelemelerde bulundu. Hidrofor Merkezi'nin devreye alınmasıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde Tepe Emlak Konutlarına daha verimli su dağıtımı yapılacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları tümü ile İstasyon Mahallesi Feyzullah Toprak konutlarında suyun yeterli tazyikte olmadığı ve sıkıntılar üzerine bir çalışma başlattık” dedi.
 
“RAHAT BİR ŞEKİDE ULAŞACAK”
Ertem “Tepe Emlak konutlarında hidrofor ile birlikte yukarıdan suyu basıyorduk. Ancak üst katlarda oturan vatandaşlar suyun kalitesinin düşmesi ile birlikte yeterince ihtiyaçlarını karşılamıyordu. İçersinde paslanmalar ile birlikte sağlıklı bir su verilemiyordu. Hidrofor sistemi ile birlikte 15 katta oturan birisine rahat bir şekilde su gidecektir. Taze suyu vatandaşlarımıza hidrofor sistemi ile rahat bir şekilde vereceğiz” dedi.
 
“ELEKTRİK KESİNTİSİNDE SIKINTI KALMAYACAK”
Depoda meydana gelecek elektrik kesintilerine de tedbir aldıklarını ifade eden Ertem “Dolayısıyla suyun yeterli bir şekilde hidrofori çalışması için enerjiye ihtiyaç vardı. Elektrik kesintisinde suyun rahat bir şekilde verilmesi için jeneratör sistemini oluşturduk. Herhangi bir elektrik kesintisi olduğu zaman bu sistem 22 saniye sonra devreye girip vatandaşlara suyu temin etme başlıyor. Bu sistemle birlikte ciddi su kesintisine mahal vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
“KAMERA İLE İZLENECEK”
Sistemin maliyetinin 118 bin TL olduğunu belirten Ertem “Rakamsal olarak ciddi değil ama gereği açısından Çerkezköy için önemli bir hizmeti kazandırmış oluyoruz. Bu hidrofor sistemi tam otomatik bir sistemdir. Önemli bir hizmeti Çerkezköy’e kazandırdığımız için mutluyuz. Artık üst katlarda bulunan vatandaşlarımız taze suyu evlerine kadar gelecektir” dedi. Bu sistemin de 24 saat kamera sistemi ile izleneceğini belirten Ertem “ Bu sisteme herhangi bir zarar verilmemesi için Belediye binasından güvenlik tarafından izlenecek” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10