“Gazetecilik bu olmamalı”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede yayın yapan bazı yayın organlarında yer alan “kamuyu zarara uğrattığı” iddialarına adeta ateş püskürdü. Yapılan haberler ile kamuoyunun yanlı

Çerkezköy 1.08.2013 19:43:00 0
“Gazetecilik bu olmamalı”
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün BSH Kavşağına koyduğu hayvan figürlü heykelcikler ile belediyenin zarara uğratıldığı haberlerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den cevap geldi. Ertem, “Gazetecilerin böyle bir karalama kampanyası başlatmasından üzüntü duyuyorum. Bu ahlaksızlıktan başka bir şey değildir” dedi.
 
"NİYE YAPTIKLARI GAYET AÇIK"
Zorunlu olmamalarına rağmen 2 yıldır doğrudan teminlerini ihale yoluyla yapmaya başladıklarını belirten Ertem, “İnternetteki sayfamızda bu projeyi duyurduk. Daha sonra ihale yapıldı. İhaleye giren firmalar içerisinde en düşük teklifi veren Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Matbaacılık Reklam Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketiydi. Biz de ona verdik. Eğer daha düşük teklif veren başka bir firma olsaydı ihaleyi o alırdı. Bazı yayın organlarında yer alan haberler tamamen gerçeğin çarpıtılmış halidir. Halkımız yanlış bilgilendirilmektedir. Bizim yaptığımız projemize en uygun fiyatı sunan şirkete ihaleyi vermekten başka bir şey değildir” diye konuştu.
 
“KAMUYU ZARARA UĞRATMADIM”
Haberlerde yer alan ‘Kamuyu zarara uğrattı’ iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Ertem, “Eğer bir ihalede 10 liralık bir işe 7 lira teklif veren yerine 8 lira verene işi verirseniz kamuyu zarara uğratırsınız. Ama biz böyle bir şey yapmadık. İhalede en düşük teklifi veren firmaya verdik. Yani ortada kamu zararı diye bir durum söz konusu değildir. Durumun bu şekilde yansıtılması iki yüzlülüktür. Riyakarlıktır. Ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.
 
"SORUN İŞ DEĞİL İŞİ HANGİ FİRMANIN YAPTIĞI"
Haberin yapılmasındaki amacın işin yapımını üstlenen firmayı karalamak olduğunu savunan Başkan Ertem,”Madem bu kadar çok biliyordunuz. İhaleye neden girmediniz. Şuan karalama kampanyasından başka birşey yapmıyorsunuz. Ama ben neden böyle yaptıklarını biliyorum. Onların kuyruk acısı var da ondan böyle davranıyorlar. Yoksa sorun iş değil işi kimin yaptığı. Eğer biz bu ihaleyi başka bir firmaya verseydik böyle bir sorun olmayacaktı. Bu ne gazeteciliğe ne de iş ahlakına yakışıyor” dedi.
 
"GAZETECİLİK DIŞINDA BİR SÜRÜ İŞ YAPIYORLAR BİRDE LAF EDİYORLAR"
Yapılan haberleri adi ve aşağılıkça olarak nitelendiren Ertem, “Biz 2012 yılından itibaren 12-13 milyonluk iş yaptık. Sadece terminal işi 2.5 milyonluk bir iş. Caddeler yaklaşık 1’er milyonluk işler. Şuana kadar hangi işi sorguladınız da bunu sorguluyorsunuz. 12 milyonluk işleri sorgulamadınız şimdi 12 bin liralık işi sorguluyorsunuz. Bunu sorgulayan gazeteciler piyasada her türlü işi yapıyorlar. İnşaat sektöründe çalışıyorlar. Öğretim görevliliği yapıyorlar. Onlara gelince bunlar normal şeyler. Ama iş karşı tarafa geçince ‘Onlar sadece gazetecilik yapmalı' gibi saldırı içerisine giriyorlar. Bu yanlıştır. Önemli olan bizim için işi kimin yaptığı değil nasıl yaptığıdır” açıklamalarında bulundu.
 
"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN"
Allah’a vereceği hesabı kullarına vermekten sakınmayacağının altını çizen Ali Ertem, “Ucuz kahramanlıklar kimseye yakışmaz. Yapılanlar çok ahlaksızca. Yaptıkları çok yanlış. Onları Allah'a havale ediyorum. Benim herkese kapım açık. Çamur atarak bu iş olmaz. Onlar o kıt akılları ile zannediyorlar ki olayı kamuoyuna bizim istediğimiz şekilde yansıtabiliriz. Ama durum hiç öyle değil. Ben bunu bir kuyruk acısı olarak değerlendiriyorum. Herkes ayağını denk alsın. Eğer bizimle iş yapacak olan kimse gelir adam gibi ihaleye girer. Ondan sonra konuşur. Dışarıdan gazel okumasınlar gelsinler o baba yiğitliklerini benim işlerime teklif vererek göstersinler” diyerek gazetecilik kimliği altında kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmenin ne insanlığa ne de gazetecilik mesleğine sığmayacağını belirtti. Ertem, “Herkes kimin ne yaptığını, neden, niçin yaptığını çok iyi biliyor. Bunu birileri görmese bile Allah her şeyi görüyor, biliyor” dedi.
 
Haber / Kübra AŞIK
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10