Kadir Gecesi 84 yıla bedeldir

Üç ayların içerisinde bulunan kandillerin en sonuncusu olan Kadir Gecesi münasebetiyle Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, müminlerin bu geceyi boş geçirmemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 2.08.2013 19:11:00 0
Kadir Gecesi 84 yıla bedeldir
 BİN AYDAN DAHA HAYIRLI
Müftü Emin yapmış olduğu açıklamada Kuran-ı Kerim’den ayet ve surelerle vermiş olduğu bilgilerle Müslümanların bu geceyi iyi değerlendirmelerini isteyerek “Bin aydan daha hayırlı bu gece Kadir Gecesi’dir” dedi. Emin “Kadir Gecesi, Allah’ın Kuran-ı Kerim’in dünya semasında Cebrail aracılığıyla ayet ayet, sure sure indirmeye başlandığı kutsal bir gecedir. Kutsallığını Cenabı Allah Kuran-ı Kerim’de Kadir suresiyle teyit etmiştir. Kadir suresinde “Biz Kuran-ı Kadir Gecesi’nde indirdik, Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede Rablerinin izniyle melekler ve ruh her iş için iner dururlar. O gece ta fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur” dedi. Müftü Emin “Bir Hadis-i Şerif’te de, Hz. Enes İbn_i Malik (r.a) anlatıyor: “Ramazan ayı girmişti. Resulullah (S.A.V.) buyurdular ki: “Bu mübarek aya girmiş bulunuyorsunuz. Bu ayda bir gece vardır ki bin aydan hayırlıdır. Bu gecenin hayır ve bereketinden mahrum kalan bir kimse, bütün hayırlardan mahrum kalmış gibidir. Onun hayrı ise sadece (uhrevi saadetten) mahrum kimseye haramdır” dedi.
 
MELEKLER KULLARA ŞAHİT OLACAK
Müftü Emin açıklamasında, “Hz. Peygamberin ümmetinin ömrü gösterilmiş, Peygamberimiz önceki ümmetlerin ömrüne nispetle kısa olduğu için, amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemediler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenabı Allah 1000 aydan hayırlı olan Kadir Gecesini vermiştir. Normal olarak 84 yıla tekamul etmektedir. Peygamberimiz de ümmeti de bu habere çok sevinmiştir. Hz. Aişe validemizin Ya Resulallah bu geceye kavuşursam nasıl dua edeyim demesi üzerine Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu. “Allahım sen affedicisin affı seversin, beni de affet”. Bu gece akşamdan yani gün batımından tan yeri ağarıncaya kadar devam edecektir. Melekler ve Cebrail kulların bu haline şahit olacaklardır. Ancak, devamlı içki içenler, tövbe etmeyenler, ana ve babasına asi olanlar, akraba ile ilişiği kesenler, bidat ehli olanlar, fala inanan ve falcıdan medet umanlar bu geceden mahrum kalacaklar” ifadelerine yer verdi.
 
BAYRAMLARINI KUTLADI
Allahu Teala’nın kadir kıymetleri bilinsin diye bazı olayları gizlediğini ifade eden Müftü Mahmut Emin “Mesela bu da rızasını ibadetlerde saklamıştır, tüm günahlardan sakınsınlar diye. Velisini insanlar içerisinde gizlemiştir ki, insanların edepli, saygılı olsunlar diye. İcabetini dualarda ki, çok dua etsinler diye. İsmi azamını saklamıştır ki, bütün güzel isimlere değer versinler diye. Ölümün vaktini gizlemiştir ki, hayatın kıymetini bilsinler diye. Kadir Gecesini gizlemiştir ki, bütün geceleri Kadir bilsinler diye” diye konuştu. Tüm Müslümanların bu geceyi ganimet bilmesi gerektiğini ifade eden Emin, bu gecede gün batımından tan yeri ağarıncaya kadar ibadet edenin 84 sene işlemiş olduğu günahlardan arınmış olacağını söyledi. Müftü Emin, ayrıca İslam aleminin mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10