Tatlı siparişleri verilmeye başlandı

Ramazan Bayramı yaklaşırken, konuklara sunulacak baklava için de siparişler verilmeye başlandı. Tezgahlarda yerini alan baklavalar, 30-80 TL arasındaki fiyatı ile alıcısını bekliyor.

Çerkezköy 2.08.2013 19:14:00 0
Tatlı siparişleri verilmeye başlandı
 Çerkezköy Haber - Geleneksel tatlı baklava, bayramların da vazgeçilmezi. Fıstıklısından cevizlisine, çikolatalısından diyabetine kadar birbirinden farklı çeşitleri ile baklava özellikle bayramlarda büyük talep görüyor.
 
SOFRALARIN BAŞTACI İÇİN SİPARİŞLER VERİLİYOR
11 ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar vatandaşların isteklerine göre hazırlanmaya başlandı. Ramazan Bayramı’nın hazırlıklarına erken başladıklarını belirten Enesoğlu Pastaneleri Genel Koordinatörü Ayşe Polat, tatlı bir yorgunluk yaşadıklarını ifade etti. Ramazan ayında diğer aylara oranla tatlı satışında artış gözlendiğini anlatan Polat, “Biz de Ramazan ayının bereketini yaşanan yoğunluktan hissediyoruz. Her bayram zengininde fakirinde evinde tatlı bulunuyor. Bayram siparişlerini almaya başladık” dedi.
 
“FİYATLARI BAYRAMA ÖZEL İNDİRDİK”
15 yıldır Çerkezköy halkına hizmet ettiklerini hatırlatan Polat, baklavalarda Ramazan Bayramı’na özel indirime gittiklerini söyledi. Polat, “Fiyatlarımızda geçen yıla oranla yükseliş yapmadık. Hatta bayrama özel indirime gittik. 70 TL olan bir tepsi cevizli baklavanın fiyatını 50 TL’ye, fiyatı 100 TL olan bir tepsi fıstıklı baklavanın fiyatını ise 70 TL’ye indirdik. Buradan da anlaşılacağı gibi Çerkezköy'lülerin en ucuz fiyata en kaliteli ürünü almaları için uğraşıyoruz” diye konuştu.
 
BU BAYRAM BOLÇİ BAKLAVAYA RAKİP
Müşterilerinin karşısına baklavanın yanı sıra farklı tatlılar ile de çıkmaya hazırlandıklarını belirten Polat, “Her zaman sofralarımızı süsleyen baklavanın yanı sıra müşterilerimize Bolçi adı verilen Bolu’nun özel sigarasını da sunuyoruz. Bu içi bütün fındık dolu dışı krokan çikolata kaplı çikolata hem tadı hem de fiyatı ile baklavayla rakip olacağa benziyor.”
 
VE İYİ BİR BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI
Ayşe Polat, baklavayı sipariş vermek yerine evinde yapacaklar için de tavsiyelerde bulundu. İşte, ustasından iyi bir baklavanın püf noktaları: “İyi baklava, tepside kendisini belli eder. İyi pişmiş baklavanın rengi, altın sarısı renginde olmalıdır. Baklava tepsisinin boşalan yerlerinde fazla şerbet birikmişse, baklavanın ağır çekmesi için gereğinden fazla şerbet verilmiş olabilir. İyi baklavada şerbet kararında olmalı, baklavayı hem kilo olarak, hem tat olarak ağırlaştırmamalı. İyi bir baklava yapmak için her şeyden önce kullandığımız malzemeye dikkat etmeliyiz. Ucuz diye kötü malzeme kullanmamalıyız.”
 
Haber/ Kübra AŞIK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10